Liga nacija

Austrijanci protiv Hrvatske vjerojatno igraju bez braniča Reala, razlog je slavlje nakon finala Lige prvaka

Hina

David Alaba/Foto REUTERS

David Alaba/Foto REUTERS

Mislim da su dovoljno slavili u Madridu. Hoće li i koliko dugo Alaba igrati protiv viceprvaka svijeta je otvoreno, rekao je Nijemac Rangnick, kome će utakmica u Osijeku biti prva na klupi Austrije



BEČ Austrijska nogometna reprezentacija igrat će bez stopera Freiburga Philippa Lienharta na otvaranju Lige nacija protiv Hrvatske u petak u Osijeku, a upitan je i igrač Reala David Alaba, kazao je austrijski izbornik Ralf Rangnick u utorak u Bad Tatzmannsdorfu.


Lienhart je bolestan, a Alaba je u subotu s Real Madridom osvojio Ligu prvaka, nakon čega je uslijedilo veliko slavlje u glavnom gradu Španjolske. Ponajboljeg Austrijanca tek očekuju u trening kampu u južnom Gradišću u srijedu poslijepodne.


“Mislim da su dovoljno slavili u Madridu. Hoće li i koliko dugo Alaba igrati protiv viceprvaka svijeta je otvoreno”, rekao je Nijemac Rangnick, kome će utakmica u Osijeku biti prva na klupi Austrije.




Sportski direktor Peter Schöttel rekao je da je Rangnick i sam ostavio “stvarno dobar prvi dojam” na igrače.


“Ralfov govor bio je vrlo dojmljiv za sve koji su sudjelovali. On prelazi izravno na stvar, neprestano naglašavajući osjećaj zajedništva koji je potreban”, kazao je sportski direktor.


U četvrtak će u Bad Tatzmannsdorfu, u kojem se i Hrvatska pripremala tijekom EURA 2008,  Austrijanci imati još jedan trening prije leta za Hrvatsku. Utakmica Lige nacija Hrvatska – Austrija igra se u petak u Osijeku.