Rat u Maksimiru

Antolić izbacio iz Nadzornog i Izvršnog odbora ljude odane Mamiću pa se suočio s optužbama da je seksualno uznemiravo zaposlenice

Davor Petrović

Mirko Barišić i Krešimir Antolić/Foto PIXSELL

Mirko Barišić i Krešimir Antolić/Foto PIXSELL

Sjednica Izvršnog odbora Dinama održana je iza zatvorenih vrata



ZAGREB Nastavak utakmice za prevlast u Maksimirskoj 128 ovog je četvrtka donio po jedan gol za svaku stranu. Izvršni odbor Dinama, predvođen Mirkom Barišićem, koji uz Krešimira Antolića predstavlja lidera jedne struje, u ranim poslijepodnevnim satima je iz kluba izbacio svog člana Damira Zorića te Nadzorni odbor, u sastavu Miroslav Rožić, Nikola Polak, Andrej Meniga, čija lojalnost Zdravku Mamiću nikada nije bila upitna.


No, nešto ranije je u javnost procurila informacija da su neki zaposlenici kluba prije pet dana podnijeli pritužbe protiv Antolića Povjerenstvu za dostojanstvo GNK Dinamo, optužujući ga za uznemiravanje svake vrste, pa čak i ono seksualno. Zapravo, može se nagađati da je sve skupa bilo pažljivo tempirano za dan održavanja Izvršnog odbora, kao svojevrsna protuteža izbacivanju članova Nadzornog odbora. U svakom slučaju, četvrtak je još jednom potvrdio da niti jedna strana neće samo tako odustati.


Sjednica Izvršnog odbora Dinama održana je iza zatvorenih vrata, gdje je, prema dostupnim informacijama, od jedanaest prisutnih sedam članova njih sedam podiglo ruku za isključivanje navedene četvorke iz kluba, dok su dvojica bila suzdržana, a jedan protiv. Jedanaesti je bio Zorić, koji se se nije izjašnjavao jer se radilo o njemu.




Povod za radikalni potez bili su medijski istupi izbačene četvorke, koja je tvrdila da Izvršni odbor nije htio provesti odluku Skupštine o smjeni Antolića iz Uprave Dinama. Budući da je Gradski ured za Opću upravu nedavno utvrdio da je Izvršni odbor postupio u skladu s klupskim statutom, Zorić, Rozić, Polak i Meniga u četvrtak su sankcionirani jer su napravili štetu klubu.


Doduše, ta odluka još uvijek nije konačna. Naime, izbačena četvorka može se žaliti Nadzornom odboru i Skupštini Dinama, a jedna opcija je i upućivanje žalbe redovnom sudu. Uglavnom, može se pretpostaviti da se Mamićevi elitni jurišnici neće samo tako pomiriti sa sudbinom.
Isto vrijedi i za Antolića, kojeg petero klupskih zaposlenika optužuju za laži, teror, prijetnje i za seksualno uznemiravanje, kao i za lažno predstavljanje. Između ostalih, pritužbu je podnijela i njegova kolegica iz Uprave Dinama, Amra Peternel, koja se time svrstala na Mamićevu stranu. Povjerenstvo za dostojanstvo GNK Dinamo sada treba utvrditi ima li u svemu istine, a Antolić se u međuvremenu oglasio šturim priopćenjem.


„S obzirom na to da su sukladno članku 134. stavak 10. Zakona o radu svi podaci utvrđeni u postupku zaštite dostojanstva tajni, ne mogu detaljno govoriti o detaljima svojih očitovanja, osim što sve navode iz prijava odbacujem kao laž i konstrukciju, usmjerenu prema mojoj javnoj diskvalifikaciji. Prijave smatram nastavkom kampanje koja se već skoro dva mjeseca javno vodi protiv mene, jer sam se otvoreno suprotstavio nelegalnim i nezakonitim pokušajima utjecaja na poslovanje kluba od strane interesne skupine na čelu sa Zdravkom Mamićem te isto takvim pokušajima smjene mene kao legitimnog člana Uprave GNK Dinamo. U idućim danima poduzet ću sve zakonom predviđene pravne mjere kako bih zaštitio svoje osobno dostojanstvo i profesionalni ugled i zaustavio ovakvo širenje laži o meni i mojem radu u GNK Dinamo”, poručio je Antolić.