Pričuvni plan

Ako “korona” nastavi divljati po HNL moguće je i da dođe do skraćivanja prvenstva!

Portal Novi list

Komisija za profesionalni nogomet je već dala suglasnost da IO HNS-a promijeni način igranja, odnosno da se odigraju tri, a ne četiri kruga prvenstva - rekao je Josip Brezni za SNRIJEKA Sve je više klubova koji u svojim redovima imaju pozitivne igrače, sve je više odgođenih utakmica, a ako se nastavi ovaj trend povjerenik za natjecanje Josip Brezni imat će velikih problema kada i kako ispoštovati kalendar natjecanja. Stvari su još uvijek manje-više pod kontrolom, no ako se situacija s koronom i odgodama pogorša i uđe u seriju odgoda Brezni i društvo bit će na sto čuda. Ne treba smetnuti s uma da je iduće godine EURO i da samim time nema tako puno slobodnih termina.


– Da se tako izrazim gurat ćemo sve što se može gurati. Odgađat će se utakmice, pa će se zakazivati u nekom drugom terminu. Naravno, ostaje jedan problem. Ukoliko bi se zbog odgoda stiglo do faze da se ne bi moglo odigrati prvenstvo do EURA, a HNL mora završiti polovicom svibnja, onda bi došlo do aktiviranja druge strategije. Komisija za profesionalni nogomet je već dala suglasnost da IO HNS-a promijeni način igranja, odnosno da se odigraju tri, a ne četiri kruga prvenstva – rekao je Josip Brezni za Sportske novosti.


Ne treba ni naglašavati da će taj potez utjecati na regularnost prvenstva i kod dijela zainteresiranih klubova izazvati – gorčinu. Naime, zbog prednosti domaćeg terena nije isto igrati tri ili četiri kruga, posebno ako se ta odluka donese u zadnji čas…