Riječki gradonačelnik

Vojko Obersnel o revitalizaciji riječkog stadiona: “Kada bi na Kantridi igrao prvoligaš grad bi kontinuirano ulagao”

Ivan Volarić

Vojko Obersnel/Foto Arhiva NL

Vojko Obersnel/Foto Arhiva NL

S naše strane ćemo učiniti sve što je moguće da Kantrida ispuni zahtjev da se mogu igrati prvoligaške utakmice - kaže Obersnel



RIJEKA Gradonačelnik Vojko Obersnel potvrdio je sve ono što je rekao dopredsjednik Orijenta 1919.


– S naše strane ćemo učiniti sve što je moguće da Kantrida ispuni zahtjev da se mogu igrati prvoligaške utakmice. To iziskuje određena financijska sredstva. U ovom trenutku ne mogu obećati koliko će novaca biti na raspolaganju, ali vjerujem da ćemo te uvjete stvoriti – kaže Obersnel. – Ono što je isto toliko važno je da se ni HNS ne može ponašati kao da živimo u svemiru. Živimo u vremenima u kojima živimo i ne mislim da je baš presudno za dobivanje licence jedna tuš kabina manje ili više. Mi ćemo ispoštovati ono što smo obećali, nadam se da će sve to biti gotovo u rokovima, u narednih mjesec, mjesec i pol dana. Međutim, i HNS bi tu trebao pokazati razumijevanje, jer postoje stvari koje su važne i koje nisu baš tako važne u ovom trenutku.


Vjerojatno bi vas veselilo da iduće sezone kao gradonačelnik možete svjedočiti gradskom prvoligaškom derbiju na Kantridi i na Rujevici?




– Već sam to doživio, a nadam se da će doživjeti i naši mlađi sugrađani i da će to ipak potrajati, da to neće biti jednogodišnja priča. U ovim gospodarskim okolnostima, koji bojim se neće tako brzo nestati, i klubovi će se morati prilagoditi situaciji. Moraju biti svjesni da neće imati na raspolaganju novce koje su imali na raspolaganju. Ne mislim pritom samo na sredstva iz gradskog proračuna i samo na riječke klubove već generalno na sve nogometne klubove i novac iz svih izvora.


Ovo je prilika i da se Kantrida revitalizira?


– Da postoji prvoligaš koji će igrati na Kantridi, to bi podrazumijevalo i kontinuirano ulaganje u stadion, a ne samo minimum koji se ulaže sada s obzirom na razinu utakmica koja se tamo igraju – rekao je Obersnel.