Veldin Hodža

Veznjak Rijeke uoči Varaždina: “Zanima nas samo nogomet i kako zadržati prvo mjesto!

Denis Frančišković

Mirko Marić i Veldin Hodža/Foto V. KARUZA

Mirko Marić i Veldin Hodža/Foto V. KARUZA

Čitamo, čujemo, gledamo... Ali nemamo previše komentara oko svega što se događa. Apsolutno nas to ne zanima - kaže Hodža



RIJEKA  Bijeli se vraćaju Rujevici. I svojim vjernim navijačima. Nogometaši Rijeke danas rano poslijepodne (15 sati) igraju prvu od dviju domaćih utakmica u nizu, gost Kvarnera je momčad Varaždina, dok će sljedeći vikend put Rijeke i sastav Osijeka. Do kraja mjeseca Riječani potom igraju dvije utakmice u nizu u gostima, snage će odmjeriti sa Slaven Belupom i Rudešom. Sve u predvečerje novog velikog derbija, onog 101. Jadranskog u HNL-u na Rujevici.


Momčad Željka Sopića današnju novu, važnu utakmicu dočekuje u ozračju polovičnog uspjeha na strani i zahuktale afere VARleaks koja trese HNL nakon koje će suci dodatno biti pod velikim povećalom. Bijeli su u Maksimiru ostali bez važnog boda protiv Dinama i to u nadkonadi s »bijele točke« što uvijek zna biti bolno, no brzo su se resetirali i s kombiniranim sastavom teškom mukom iščupali prolaz u polufinale Kupa protiv Rudeša.


Trener Sopić ne želi komentirati potrese u domaćem nogometu koji će sigurno bliže ili kasnije ostaviti traga u izjednačem nadmetanju za prvaka. Snimke VAR neprestalno cure i stvaraju ozračje nepovjerenja, a onda se i iznad cijelog natjecanja nadvijaju upitnici regularnosti. Navijači posebno (ne)opravdano imaju sve manje povjerenja u sudačku organizaciju, što nije od jučer, traje već godinama, dok igrači razgovaraju o tome, ali su očekivano potpuno zakopčani, prvenstvo mora ići dalje. Sve u svemu, danas je na djelu zagrebački sudac Ante Čulina sa svojim pomoćnicima i Patrikom Kolarićem iz Čakovca u VAR sobi. Sve uz kamere Maxsporta 1 i HRT-a 2…




– Čitamo, čujemo, gledamo… Ali nemamo previše komentara oko svega što se događa. Apsolutno nas to ne zanima. Zanima nas naša igra na terenu i ono što radimo na treningu. Zanima nas i svaka sljedeća utakmica i želimo zadržati prvo mjesto i nakon ove utakmice. Samo nogomet… – kaže Veldin Hodža, vezni igrač Bijelih koji u posljednjim utakmicama mijenja Niku Jankovića na mjestu ofenzivnog desnog veznog.


Varaždin je momčad koja puno puta igra jako dobro i zapaženo, ali to uvijek nije nagrađeno. Tako je bilo i u njihovm posljednjem, kup ogledu s Hajdukom na Poljudu u kojem su gosti imalu gredu i vratnicu i igru, a zatim pali u završnici prvog dijela i do kraja dobili pet pogodaka.


– Čeka nas jako dobar protivnik, ali igramo doma i idemo po pobjedu. Želimo nastaviti s pozitivnim rezultatima. Bitno je to zbog puta na kojem se nalazimo – dodaje Veldin.


Varaždin dužnik


Varaždinci su na neki način i dužnici Riječana, uz Slaven Belupo koji je uzeo cijeli plijen na Rujevici, gosti su uz Modre s izjednačenim omjerom (2:2) odnijeli bod s Rujevice. Varaždin je preokrenuo taj susret, poništio vodstvo Jankovića i golovima Postonjskog i Brodića, sada napadača Dinama, došao do preokreta u četiri minute nastavka. Bijele je spasio Obregon, bivši igrač Varaždina, golom u 85. minuti. Više od toga nije išlo iako su gosti završnicu odigrali bez isključenog Pellumbija.


– To je bila utakmica odmah nakon Europe. Vodili smo i imali nekoliko prilika da povećamo prednost, no to je nogomet. Sad smo na novom početku jedne utakmice, ozračje kod nas sada je sasvim drugačije i idemo po nova tri boda.


Nakon Maksimira ostali su mali »ožiljci«. Momčad je ostala bez velikog boda koji bi u aktualnom odnosu snaga i udaljenosti konkurencije bio ravan pobjedi.


– Teško je kad se izgubi u zadnjim sekundama, ali ponavljam, tako je to u nogometu. Idemo dalje, Dinamo je iza nas jer i mi smo smo na sličan način dobivali neke utakmice. U ovom trenutku zanima nas samo Varaždin – kategoričan je Hodža.


Gledamo sebe


Rijeka je sada duže vrijeme na Rujevici. Domaći navijači zaželjeli su se opet ozračja pune Rujevice. A tako je i s igračima.


– Sigurno da je ljepše igrati kod kuće, ali svejedno nam je s obzirom na naše ciljeve. To su tri boda i pobjeda u svakoj utakmici.


Borba za prvaka prevorila se u izjednačeni tromeč. Sve je nekako u jedan »centimetar«. Dinamo se evidentno diže, Hajduk igra dosta loše, Rijeka je standardno stabilna.


– Mislim da će tako biti do same završnice. Puno je utakmica i bodova još u igri. Ne bih ništa prognozirao, vidjet ćemo na kraju sezone kako će sve to završiti. Ne zanimamju nas drugi, gledamo samo sebe i naše utakmice. Tako ćemo i nastaviti.


Hodža je u posljednjim utakmicama standardan. Preuzeo je ulogu Jankovića, no danas neće biti niti Tonija Fruka. Izdanak Rijekine škole morat će preuzimati sve više odgovornosti u organizaciji igre prema naprijed.


– Nema nikakvih problema. Igrao sam i prije, igram i sada. Znam što moram i koji je moj posao i nastavit ću to raditi što bolje mogu. Nastojim dati sve od sebe svaku utakmicu i svaki trening – zaključuje Hodža.



Standings provided by Sofascore