Sopićeve odluke

Veldin Hodža počet će utakmicu u Maksimiru umjesto Nike Jankovića, a Jorge Obregon trebao bi krenuti u špici

Denis Frančišković

Jorge Obregon/Foto V. KARUZA

Jorge Obregon/Foto V. KARUZA

Na mjestu lijevog braniča očekuje se Bruno Bogojević



RIJEKA Niko Janković, nekadašnji igrač Modrih, sada ponajbolji igrač Bijelih, sigurno propušta maksimirski derbi i prognoze oko njegovog povratka su zasad nezahvalne. Njega će po svemu sudeći zamijeniti Veldin Hodža i to kao desno postavljeni ofenzivni vezni koji odrađuju dobar dio posla u obrani. Igra u oba smjera je na neki način bitna Hodžina obveza, za razliku od Tonija Fruka koji ima više slobode u kreaciji i izvođenju prekida.


Željko Sopić nije otkrio tko će započeti kao centrani napadač, premda je kako kaže odlučio. S obzirom na posljednje igre i ranjivost još neuigrane uže obrane Modrih, to bi mogao biti Jorge Obregon koji se pokazao kako zna vršiti visoki pritisak i raditi pomutnju u začetku protivničkih akcija.


To je jedna od dvije nepoznanice. Ona druga odnosi se na mjesto lijevog bočnog. Bruno Bogojević se pokazao kao dobro rješenje za tu poziciju izostankom Gode, imenjaka i suigrača iz Slaven Belupa. Na ostalim pozicijama Sopić nema potrebu puno mijenjati pa niti »kemijati«. Ističe da ima manjih problema unutar kladra, ali se nada da će svi biti spremni do početka utakmice.