Špekulacije

U kombinacijama za klupu Rijeke moguća su i rješenja sa strane. Tko bi po vama bio najbolji izbor?

Denis Frančišković

Alen Horvat i Rodion Gačanin dvije su zanimljive riječko-inozemne opcije iz Saudijske Arabije i Libije



RIJEKA U ovakvim situacijama obično se pojavljuju brojne spekulacije oko novog trenera. Izuzetak nije niti Rujevica. Pitanje je hoće li klub u ovom trenutku napraviti radikalan zaokret i odlučiti se za domaćeg šefa struke, što je izvjesnije, ili se odlučiti za rješenja za strane koja traju zadnje desetljeće (Kek, Bišćan, Rožman, Tomić) kada se promijenio kvartet trenera. Dvojica iz susjedne Slovenije i dvojica iz metropole.


Sergej Jakirović, bivši igrač Rijeke, sigurno bi mogao biti zanimljiv s obzirom na nedavno osvajanje naslova sa Zrinjskim u prvenstvu BiH, tu je i »uvijek aktualni« Samir Toplak, koji nije svojevremeno krio želju da se nađe na čelu momčadi u klubu na račun kojeg je dijelio komplimente. Igor Tudor više nije trener Verone, a svojevremeno se također spominjao kao jedan od kandidata.


No, pitanje je kako bi se tu uspostavio nužan »klik« s navijačima, što se posebno neuspješno pokazalo u vrijeme suradnje s Bišćanom.




Alen Horvat i Rodion Gačanin dvije su zanimljive riječko-inozemne opcije iz Saudijske Arabije i Libije. Obojica imaju jako dugo iskustvo rada na Bliskom istoku, gdje su svojim rezultatima stekli ugled, veliku afirmaciju i osvajali trofeje.