Sergej Jakirović

Trener Rijeke uoči nedjeljnog derbija na Rujevici: “Moramo sve napraviti da Osječane stavimo pod pritisak”

Denis Frančišković

Sergej Jakirović/M. GRACIN

Sergej Jakirović/M. GRACIN

Mi smo se svi približili Osijeku jer je ušao u lošu seriju, ali ne trebamo se zavaravati - upozorava Jakirović



RIJEKA  Rujevica je opet življa nego inače, s reprezentativnih okupljanja vratili su se brojni Rijekini stariji i mlađi reprezentativci te je odmah u fokus stavljena nedjeljna utakmica s Osijekom. Derbi je to kola kojim Bijeli imaju prigodu osječku prednost od 15 bodova na polusezoni Isvesti na “pozitivnu nulu”, ali i početak paklenog travnja u kojima igraju još tri domaće (Šibenik, Hajduk, Lokomotiva) i jednu gostujuću utakmicu (Gorica). Generalno i jednostavno, u travnju se na Rujevici kroji Europa.


– Koliko smo bili ponosni što imamo toliko reprezentativaca, toliko smo bili i malo zabrinuti u kakvom će se stanju vratiti. Vratili su se u dobrom stanju, neki su imali dobru minutažu, neki nisu igrali i od srijede smo konačno kompletni – kaže trener Sergej Jakirović. – Osijek ima tri boda više i u lošoj je seriji, došlo je do promjene trenera. Očekujemo malo drugačiji Osijek s obzirom na dva tjedna stanke u kojima je Perković sigurno prenio na igrače određene ideje. Skautirali smo njihove zadnje tri utakmice, ali najvažnije mi je kako ćemo se mi prezentirati. Zadovoljan sam stankom i utakmicom s Celjem. Bilo je dosta dobrih stvari i malo smo proširili konkurenciju. Nadam se bodovima, slijede tri utakmice koje će pokazati da li s pravom računamo na treće ili četvrto mjesto ili ćemo ostati tu gdje jesmo.


Na Rujevici moraju prihvatiti činjenicu da su favoriti u domaćim ogledima iako im je domaći učinak izrazito slab.




– S obzirom da smo najuspješniji ovog proljeća to je logičan zaključak. Ali to treba sada provesti na terenu. Mi smo se svi približili Osijeku jer je ušao u lošu seriju, ali ne trebamo se zavaravati. Njima je jako puno bitnih i kvalitetnih igrača otišlo. Teško ih je preko noći nadomjestiti. Gosti sada imaju jedno prijelazno razdoblje i morat ćemo sve napraviti da ih stavimo pod pritisak. Ali i paziti se, najviše Miereza. On je latentna opasnost. Tu su i Caktaš, Lovrić, Fiolić, mladi Živković koji mogu jednim potezom odlučiti utakmicu.


Pritisak je obostrani?


– Mi nemamo što izgubiti i stalno to govorim. Sami smo to zaslužili i želimo se boriti za treće mjesto. Ljestvica svaki tjedan varira i puno je međusobnih ogleda. Bitno će biti čak i ne gubiti – naglašava Jakirović.