Prva HNL

Trener Lokomotive rasterećen uoči večerašnjeg dvoboja s Bijelima: “Rijeka je još uvijek u igri za duplu krunu”

Davor Petrović

LOPTA JE OKRUGLA - Silvijo Čabraja/Foto V. KARUZA

LOPTA JE OKRUGLA - Silvijo Čabraja/Foto V. KARUZA

Naši dečki su sjajno raspoloženi i željni dokazivanja, što je i normalno jer imamo vrlo mladu momčad - kaže Čabraja



ZAGREB Za razliku od prošle sezone, kada je grčevita bitka za očuvanje prvoligaškog statusa trajala do zadnje minute prvenstva, Lokomotiva se sada nalazi u komotnoj situaciji i rasterećeno dočekuje subotnju utakmicu s Rijekom. Štoviše, igrači koje vodi Silvijo Čabraja danas su puni poleta i elana.


– Tijekom cijele sezone imamo odličnu atmosferu u svlačionici, a tako je i sada. Naši dečki su sjajno raspoloženi i željni dokazivanja, što je i normalno jer imamo vrlo mladu momčad. Sada nam u goste dolazi Rijeka, koja nam sigurno donosi dodatni motiv za igru – kaže Silvijo Čabraja, trener Lokomotive, koji zbog ozljeda ne može računati na Indrita Tucija, Justina de Haasa i Josipa Pivarića.


Znači, radujete se ovoj utakmici?


– Da, i to zbog načina na koji igra Rijeka. Oni teže nadigravanju, a mi cijele sezone nastojimo tako igrati. Niti u jednom trenutku nismo se povlačili u obranu i zatvarali, stalno želimo igrati napadački nogomet. U konačnici, po efikasnosti smo četvrta momčad prvenstva, iza Rijeke, Dinama i Hajduka. Mislim da igramo relativno atraktivan nogomet koji može zadovoljiti gledatelje.


A što bi zadovoljilo vas kao trenera?




– Uvijek sam optimist i vjerujem da možemo pobijediti, bez obzira na suparnika. Normalno, lopta je okrugla, i to ne ide svaki put. Na primjer, u prošlom kolu smo protiv Hrvatskog dragovoljca imali 27 udaraca prema golu, a ostalo je 1:1. Na neke stvari ne možemo utjecati i zato od svoje momčadi uvijek očekujem maksimalan angažman, da se nakon utakmice svi možemo pogledati u oči i reći: “Da, dali smo sve od sebe.” To je ono što tražim od igrača.


Ove sezone Lokomotiva je solidno izgledala na sve tri utakmice s Rijekom, a uknjižila je pobjedu i dva poraza. Gdje je bila ključna razlika?


– Na svoju sreću, a našu žalost, Rijeka ima Josipa Drmića i Roberta Murića, koji iz poluprilike mogu odvesti utakmicu u svom smjeru. Mi smo ove sezone zasluženo pobijedili na Rujevici, a u Zagrebu smo im dobro parirali, iako smo izgubili 0:2. Drugi dolazak na Rujevicu donio je našu najlošiju utakmicu s Rijekom u ovoj sezoni. Na kraju smo izgubili 2:3 i mogli smo izjednačiti, ali to ne bi bilo ni realno, ni zasluženo.


Mnogi smatraju da je ovo idealan trenutak za Lokomotivu jer je Rijeka ispala iz utrke za naslov prvaka. Kako vi gledate na to?


– Mislim da to ne stoji jer je u igri još osamnaest bodova. Kako je Rijeka gubila od Hrvatskog dragovoljca i Gorice, tako se to može dogoditi i drugim klubovima iz vrha. Po meni, Rijeka je još uvijek u igri za duplu krunu.