Boro Primorac

Trener Hajduka uoči Jadranskog derbija: “Rijeka je dobra, Real Sociedadu su zabili su dva gola iz tri udarca”

P. N.

Boro Primorac/Foto PIXSELL

Boro Primorac/Foto PIXSELL

Imaju čvrstu obranu. Imaju Murića, Franka... Imaju iskustva, Europa im je dala povjerenje. Svaka te utakmica čini jačim - kaže Primorac o gostima s Rujevice



SPLIT Jadranski derbi ogled Hajduka i Riijeke igra se u nedjelju na praznoj poljudskoj ljepotici. Gosti s Rujevici najneugodniji su suparnik Splićanima. U minuloj sezoni, koja je zbog koronavirusa bila neko vrijeme prekinuta, Riječani su tri puta slavili protiv Hajduka. Dvaput na Poljudu rezultatom 4:0 i 3:2, te na Rujevici kada je bilo 2:0. Na istom travnjaku u prvoj četvrtini prvenstvene utrke susret je završio bez pobjednika, rezultatom 1:1


– Hajduk mora biti u vrhu. Meni je najvažnija utakmica s Rijekom. Kako odigrati protiv jedne dobre ekipe. Rijeka je puna samopouzdanja. Uvijek očekujem najboljeg protivnika. Rijeke je igrala dobro s deset igrača protiv Osijeka. Igrali su dobro protiv Napolija i Real Sociedada. Mislim da neće biti umorni. Svatko je motiviran za igru protiv Hajduka – riječi su privremenog trenera Hajduka Bore Primorca uoči nedjeljog derbija sa Rijekom.


Je li vas Rijeka iznenadila protiv Real Sociedada?




– Španjolci su najbolji tehničari na svijetu. Igrali su protiv u ovom trenutku ekipa koja je prva na ljestvici La Lige. Bila je to dobra utakmica, i sigurno će im rezultat dati dodatnu snagu i moral. Istina, Riječani su se branili cijelo vrijeme, imali su sreće iz tri udarca zabili su dva gola.   Djelovali su umorno posljednjih dvadesetak minuta susreta. Kada igraš protiv Španjolaca moraš trčati jer su odlični tehničari.


Tko vam je najbolji igrač Rijeke?


– Imaju čvrstu obranu. Imaju Murića, Franka… Imaju iskustva, Europa im je dala povjerenje. Svaka te utakmica čini jačim.


U domaćem prvenstvu Rijeka je odigrala devet utakmica u kojima ima gol razliku 10:10, što znači da ne zabija i ne primaju puno golova?


-Imamo adute u zadnje tri utakmice uvijek smo dali gol. U  zadnje dvije po dva. Nemojte očekivati vatromet golova, ali možemo dati jedan-dva gola Rijeci.


Imate slatke brige oko sastava?


– Teklić je out, svi ostali su spremni.


Rijeka je opasna iz prekida i to se vidjelo protiv Real Sociedada, a to je i Hajdukova boljka?


– Radili smo kornere, centaršuteve sa strane… Učiniti ćemo sve da bude što manje kornera… – rekao je Primorac.