Muke po Arnea

Trener AZ Alkmaara protiv Rijeke ne može računati na čak 15 igrača, no zato je aktivirao sina Ruuda Gullita!

Mateo Sučić

Arne Slot/Foto REUTERS

Arne Slot/Foto REUTERS

Rijeku ne mislimo podcijeniti, momčad koja je eliminirala Kopenhagen zaslužuje poštovanje - dodao je Arne Slot



ALKMAAR  AZ Alkmaar i dalje je suočen s problemima oko koronavirusa i prema riječima trenera Arne Slota na konferenciji za novinare uoči utakmice Rijeka, nitko od 15 igrača koji su bili pozitivni u proteklom razdoblju neće konkurirati za ogled.


– Ne očekujem da će nam se netko priključiti, a još čekamo zadnje rezultate pa možda bude i iznenađenja – rekao je Slot kojeg su nizozemski novinari ispitivali o detaljima bolesti kao da je kakav virolog a ne nogometni trener.


– Na žalost, ne kontroliramo situaciju oko virusa jer taj period oporavka varira od osobe do osobe. Netko se vrati prije, drugi kasnije, nekoga više pogodi, drugoga manje. Nemam odgovor kada ćemo ponovo biti kompletni, ali pokušavamo se suočiti na najbolji mogući način s ovime što nam se događa. Zadovoljan sam s onime što igrači pokazuju, s obzirom na okolnosti u kojima radimo, ne samo fizički, već i mentalno – dodao je trener AZ-a.




Utakmicu protiv Rijeke u Alkmaaru doživljavaju kao jednu od odlučujućih za plasman u nokaut fazu računajući da bi sa šest bodova jednom nogom već bili u drugom krugu. Ipak, na Rijeku se u Nizozemskoj gleda s respektom.


– Protiv Napolija smo pokazali što smo sposobni, da to ispuštanje vodstva u prvenstvenim utakmicama nije nešto što nam se uvijek događa. Uz to, pokazali smo i da možemo izgurati takvu utakmicu unatoč velikim problemima s igračima koje smo imali na raspolaganju. Rijeku ne mislimo podcijeniti, momčad koja je eliminirala Kopenhagen zaslužuje poštovanje – dodao je Arne Slot koji je među igrače koji konkuriraju za današnji ogled uvrstio i Maxima Gullita.


Prezime nije slučajno poznato, riječ je o sinu nekadašnjeg reprezentativca Nizozemske Ruuda Gullita (rođen je kao Rudi Dil) koji, za razliku od oca koji je bio veznjak ili napadač, igra u zadnjoj liniji. Ako je suditi po genima pred Maximom je lijepa nogometna karijera jer osim oca Ruuda, koji je ostavio dubok trag u Feyenoordu, PSV-u, Milanu, Sampdoriji i Chelseaju, genetika mu je naklonjena i sa strane majke koja je nećakinja Johana Cruyffa.