Nova odgoda

Superkup između Rijeke i Dinama se vjerojatno neće igrati u siječnju, mogući termin je iduće ljeto

Portal Novi list

Rijeka, ima već pet odgođenih jesenskih utakmica i nema baš nekog smisla da se Superkup odigra 19. siječnja - izjavio je Josip Brezni



RIJEKA Aktualni prvak Dinamo i aktualni osvajač Kupa Rijeka nisu prošloga ljeta odradili susret Superkupa. Taj susret obično se igrao u tjednu uoči početka novoga prvenstva, no prošlo ljeto je bilo specifično zbog korone pa je ta utakmica prebačena za siječanj i zimsku stanku. Namjerava je bila da se odigra kao uvod u drugi dio sezone, negdje na neutralnom terenu uz more gdje bi temperature trebale biti nešto više nego na kontinentu.


No, po svemu sudeći i taj pričuvni plan mogao bi uskoro završiti u košu. Rijeka ima puno zaostalih utakmica pa je svaki termin na proljeće dragocjen da bi se odradili zaostaci. Bijeli bi već 23. siječnja trebali odraditi prvenstvenu utakmicu protiv Varaždina, četiri dana ranije, 19. siječnja, zamišljen je ogled Superkupa.


–  Po svemu sudeći Superkup će biti odgođen do ljeta! Prvenstvo se rano nastavlja, već 23. siječnja, a pogotovo je taj termin Superkupa nezgodan jer jedan sudionik, Rijeka, ima već pet odgođenih jesenskih utakmica i nema baš nekog smisla da se Superkup odigra 19. siječnja. No, to su zasad samo razmišljanja, a konačnu odluku o odgodi donijet će Natjecateljska komisija i IO HNS-a, to bi se trebalo dogoditi sljedećeg tjedna – rekao je Josip Brezni, povjerenik za natjecanje Prve HNL za jedini sportski dnevnik u Hrvatskoj.