Darko Raić Sudar

Sportski direktor Rijeke o završnici prijelaznog roka: “Selahi ima ponudu, moguća su i iznenađenja!

Denis Frančišković

Srećko Juričić i Darko Raić Sudar/S. DRECHSLER

Srećko Juričić i Darko Raić Sudar/S. DRECHSLER

Uvijek gledamo tko se može uklopiti u naše okvire i želi li igrač doći u Rijeku. Moguća su neka iznenađenja u zadnjim trenucima - kaže Raić Sudar



RIJEKA  Nikad duži prijelazni rok u HNL-u završava u petak u ponoć, a telefoni Darka Raića Sudara, sportskog direktora Bijelih, očekivano su »užareni«. Kalkuliraju praktički svi, klubovi i igrači, ljetni »mercato« koji je već zagazio u rujan mogao bi donijeti i određene promjene na Rujevici. U opticaju su i izlazni i ulazni transferi, s »čvrstim« potpisima, ali i moguće posudbe igrača. Rijeka ima što ponuditi, ali i u rukavu ima neke od opcija u slučaju odlazaka. Silazak s euroscene očekivano u svim klubovima dovodi do određenog »kresanja« igračkog kadra, dovođenje rostera u okvire od oko 22 do 24 igrača.


– Labrović? Mi iz kluba nismo razgovarali s Dinamom na tu temu. S druge strane, trener Jakirović poznaje Labrovića, zna kakav je vratar i koliko vrijedi. Kada dođe službena ponuda za bilo kojeg igrača, o njoj se raspravlja i dogovara. U toj priči treba zadovoljiti sve tri strane, oba kluba i igrača. Bez toga nema dogovora – kaže Darko Raić Sudar, prvi sportski operativac kluba.


Niko Janković bio je jako blizu odlaska u redove Ludogoreca, ali to nije bila ponuda koja je zadovoljila struku i čelnike kluba.




– Imali smo tu ponudu za Niku i sve je otišlo dosta daleko. No nismo pristali na njihove uvjete. Mlad je igrač i vrijedi puno više. Bitan je dio naše momčadi i ove sezone igra jako dobro. Ako ovako nastavi, neće biti problema da napravi dobar transfer. Jednostavno nije postala neka sila da ga moramo prodati.


Dvojac za Belupo


Momčad Slaven Belupa dobila je u Royu Ferenčini novog trenera u njegovom drugom mandatu, a delegacija Farmaceuta odmah se uputila prema Kvarneru. Želja im je dovesti igrače koji u Rijeci ne dobivaju previše šanse.


– Njihovi ljudi zainteresirani su za neke naše igrače, razgovarali smo i vidjet ćemo hoće li se to realizirati. Riječ je o igračima koji dosad kod nas nisu bili u prvom planu, odnosno imaju manju minutažu. I kod igrača postoji želja da promijene sredinu i dobiju šansu više igrati. Zasad još nismo ništa konkretno dogovorili, a moguća je posudba dvojice igrača.


U kontekstu mogućeg odlaska u redove Belupa ranije se najviše spominjao Obregon. No to je bilo u vrijeme dok je u momčadi još bio Frigan.


– Za Obregona je bilo upita i od Belupa, Lokomotive i Gorice. On ima ugovor i igrač je koji nas je dosta stajao u dolasku. Te ponude bile su daleko od njegove vrijednosti. U ovoj situaciji ga ne možemo pustiti jer smo ostali samo na dva napadača, njemu i Ivanoviću. To je minimum i oni se rotiraju, iako je ivanović trenutno u maloj prednosti. Obregon nam treba.


Potpis i Halilović


Klub su napustili Djouahra i Vukčević, a pod povećalom je svakako status Selahija.


– Selahi ima konkretnu ponudu i on je jedan od onih koji bi mogli otići. Sada sve ovisi o njemu hoće li je prihvatiti ili ne. Klub bi prihvatio tu opciju jer je Lindon u zadnjoj godini ugovora, a ako ostane, morat će potpisati novi ugovor. Interes kluba nije forsirati igrača koji može otići kao slobodan za nekoliko mjeseci. Tu moramo zaštititi klub.


Rijeka je dobila pomalo neočekivano pojačanje u Pjaci, uz njega se spominjalo još jedno inozemno pojačanje.


– Pojačanje iz inozemstva? Razgovarali smo s bivšim igračem Rijeke koji je završio u Dinamu (Tibor Halilović, op. a.), ali čim se pojavio njegov bivši prijašnji klub, više nismo bili u istoj poziciji. Bili smo u kontaktu s njim, on je pak rješavao svoj status u Nizozemskoj, ali, eto, u međuvremenu se pojavila ponuda Dinama. To je tako, u prijelaznom roku ništa nije sigurno dok se ne zgotovi u punom smislu. Govorim to iz iskustva.


Završnica prijelaznog roka može donijeti dosta novosti na Rujevici, a opet, s druge strane, i ne mora. Jednostavno, postoji važna uzročno-posljedična veza.


– Vidjet ćemo što će se još događati. Ako se pojavi nama neki zanimljiv igrač i igrač koji bi bio pojačanje, normalno da ćemo reagirati u našim okvirima i uvjetima. To je prvi uvjet kad se razgovara o nekom igraču. Uvijek gledamo tko se može uklopiti u naše okvire i želi li igrač doći u Rijeku. To se dogodilo s Pjacom. On je baš želio doći u Rijeku. Još dva dana traje prijelazni rok? Moguća su neka iznenađenja u zadnjim trenucima – zaključio je Raić Sudar.