Simon Rožman

Trener Rijeke pred Jadranski derbi: “Najbitnije da smo vratili veselje i osmijehe, protiv Hajduka ćemo biti u najboljem mogućem izdanju”

Portal Novi list

Simon Rožman

Simon Rožman

Vjerujem da možemo preokrenuti niz, udri brigu na veselje, proveli smo tri lijepa dana u Rovinju - rekao je trener Rijeke



RIJEKA Simon Rožman, trener Rijeke, iz Rovinja je najavio sutrašnji derbi Jadranski derbi na Rujevici:


– Malo smo se maknuli da imamo konačno nekoliko dana da budemo skupa i da se vratimo nekim osnovama, jer neke stvari su se izgubile u nizu ovih utakmica bez treninga. Super je, igrači se dobro osjećaju, vraća se neka energija i bit ćemo spremni za ovu utakmicu. Hajduk ima dosta novih igrača, imali su pauzu pa su se dobro regenerirali i bit će spremni. Vjerujem da možemo preokrenuti niz, udri brigu na veselje, proveli smo tri lijepa dana u Rovinju. Išli smo kroz neke sitnice za koje smatram da nismo radili dobro. Očekujem rastrčanu ekipu koja će napraviti jako dobar rezultat.


Očekujete li sličnu utakmicu kao nedavnu protiv Hajduka na Rujevici?




– Teško je predvidjeti što će napraviti, neke stvari nismo radili dobro i igrači su toga svjesni, a rekao sam koji je bio uzrok tome. Sve to smo pregledali, bitno je da smo se svi skupa smirili i postali realni, a s druge strane jako radni. Imamo dovoljno kvalitete da se možemo dignuti iz toga. Vratilo se veselje i sigurno ćemo biti u najboljem mogućem izdanju.


Boravak u Rovinju iskoristili ste za psihičku i fizičku obnovu?


– Najviše psihičku, zatim po pitanju grešaka, po pitanju nekih nerazumnih situacija na terenu i dosta toga po pitanju našeg odnosa. Imamo neke vlastite uzroke koje smo našli. Moja je odgovornost za to stanje. Onaj tko je to prošao razumije o čemu sam govorio kada sam napominjao da smo odigrali 10 utakmica u 30 dana. Međutim, jako malo ljudi je to prošlo. Meni je najbitnije da smo vratili veselje, da ispred utakmice imaš andrenalin u sebi, da jedva čekaš da se promoviraš u najboljem mogućem stanju, ali ne kao pojedinac već kao ekipa. Kada smo bili takvi onda smo se uvijek dobro nosili sa svim pritiscima sa strane. Vratili smo osmijehe, igrači stvarno žele i siguran sam da ćemo protiv Hajduka istrčati u pravom stanju – rekao je Rožman.