Rijeka vs. Osijek

Simon Rožman sprema iznenađenje za Ivicu Kuleševića: “Svako svakoga želi dobiti u nekom sitnom detalju…”

Denis Frančišković

Posljednji susret Rijeke i Osijeka na Rujevici obilovao je visokim tenzijama/Foto Arhiva NL

Posljednji susret Rijeke i Osijeka na Rujevici obilovao je visokim tenzijama/Foto Arhiva NL

Ovo će biti psihološki zahtjevna utakmica, a tako smo se i pripremali - naglasio je trener Rijeke



RIJEKA Nakon dvaju poraza u nizu pred nogometašima Rijeke tjedan je velikih iskušenja. Prvo je večeras u Gradskom vrtu protiv momčadi koja ima bod više, drugo za vikend kada na Rujevicu stiže Dinamo, novo-stari prvak i najbolja momčad lige. Riječane je poprilično uzdrmao posrataj u Koprivnici nakon gotovo devet godina, a opet su naivno stali i na »plutajuću minu« HNL-a, sve bolji sastav Gorice. Osječani su pak posebna priča i prvi protivnik u post-korona eri koji je umalo šokirao sastav Simona Rožmana u polufinalu Kupa. No, uslijedio je rijetko viđeni preokret, uz ono protiv »lokosa« jedno od najbolji poluvremena »bijelih« u posljednje vrijeme. Ali i puno sudačkih repova oko same utakmice što je itekako (ne)opravdano naljutilo večerašnje domaćine. Kao i njihove navijače. Sve to moglo bi biti dodatni uteg »bijelima« u atmosferi koja im zasigurno neće biti naklonjena. S druge strane i velika prigoda da se iskupe. I pokažu kako su zasluženo izborili sraz s Lokomotivom na Šubićevcu te kako su posljednji rezultati samo prolazna »crna rupa« na putu reprize prošle sezone.


Posljednja prvenstvena utakmica na Rujevici završila je pobjedom »bijelih« jedinim ranim golom Gorgona, prije toga Riječani su pali u gostima u velikom preokretu iako su vodili 0:2. Posljednja pobjeda Rijeke u Gradskom vrtu datira iz prosinca 2018. Tada je momčad Igora Bišćana u preokretu slavila 1:2 golovima dvostrukog strijelca Čolaka.


– Znamo da će biti teško. Osijek ima uzlaznu krivulju forme. Imaju i jaku zadnju liniju, tu su Marić, Bočkaj, Škorić… Mi imamo neki svoj fokus i svoju viziju završnice sezone. Želio bih da sve utakmice odigramo na dobroj razini. U svemu tome da nas poprati i rezultat. On je taj jedini koji nedostaje – tvrdi trener Riječana Simon Rožman.




 


Štefulj je od ranije »out«, a po svemu sudeći na put neće niti Capana. Lončar mora pauzirati zbog trećeg žutog kartona koji još prijeti Andrijaševiću, dok se u konkurenciju vraćaju Gorgon i Halilović


Suparnici manje više sve znaju jedni o drugima. Poglavito Ivica Kulešević, trener Osječana, koji je jedno vrijeme i radio kao prvi čovjek struke druge, natjecateljske momčadi Rijeke.


– Kao trener naravno razmišljam o svim segmentima igre i svako svakoga želi dobiti u nekom sitnom detalju. Sad su utakmice već dovoljno dobro krenule tako da se vide neki mehanizmi u igri. Ne očekujem neka iznenađenja na tom planu. Prije mislim da će ovo biti psihološki zahtjevna utakmica, a tako smo se i pripremali – otkriva Rožman.


Zdravstveni bilten je nešto bolji nego u prijašnjim utakmicama. Štefulj je od ranije »out«, a po svemu sudeći na put neće niti Capana. Lončar mora pauzirati zbog trećeg žutog kartona koji još prijeti Andrijaševiću, dok se u konkurenciju vraćaju Gorgon i Halilović nakon odrađene kazne akumuliranih opomena.


– Štefulju se pridružio i na posljednjoj utakmici ozlijeđeni Capan. Lončara nema zbog kartona tako da svi ostali konkuriraju i spremni su za jedan boj. Moramo sve dobre stvari zadržati u igri, a sve one mane koje su nam se događale u igri moramo pod hitno ispraviti. Želimo napraviti dobar rezultat. Ponavljam, ova momčad nije još rekla zadnju riječ – naglašava slovenski stručnjak.