Trener Rijeke

Simon Rožman odgovorio kritičarima uoči Osijeka: “Ova momčad Rijeke još nije rekla svoju zadnju riječ ovoga prvenstva”

Portal Novi list

Simon Rožman/Foto Arhiva NL

Simon Rožman/Foto Arhiva NL

Na kraju se uvijek gleda ljestvica, ali ja gledam širu sliku - kaže trener Rijeke



RIJEKA Simon Rožman, trener “bijelih”, svoje izlaganje uoči gostovanja u Osijeku ove srijede počeo je svojevrsnim odgovorom brojnim kritičarima koji su se neminovno javili nakon posljednjih slabih izdanja i rezultata njegove momčad. Rožman doduše očito ne vidi problem u igri koliko u rezultatu iako je dojam navijača ipak nešto drugačiji. Rijeka u posljednje vrijeme ne igra dobro pa su i rezultati u skladu s time. Precizije Rijeka je bez pobjede četiri prvenstvene utakmice zaredom.


– Siguran sam da moja ekipa nije rekla zadnju riječ u ovom prvenstvu – započeo je Rožman. – Znamo gdje idemo, poštujemo naše domaćine koji dugo nisu izgubili doma. Situacija u u rezultatskom smislu nije dobra, ali što se tiče prilika koje stvaramo to je pozitivna stvar. Fali mirnoće u završnici, više suradnje u fazi obrane, ali stvarno imamo i peh da nas svaka glupost koju napravimo kazni i bodovi onda odlaze. Međutim, moramo se uhvatiti za ono što je dobro. Bit će teško, Osijek ide prema gore što se tiče forme. Imaju jako zadnju liniju, ispred imaju Bočkaja i najbolje strijelca lige Marića. Međutim, mi imamo svoj fokus i viziju do kraja sezone. Čeka nas još finale Kupa. Želio bih da igramo na razini i da nas rezultat poprati. Po meni samo nam fali rezultat.


Rijeka i Osijek nedavno su se sastali u polufinalu Kupa. Imali tu prostora za neko novo iznenađenje?


– Razmišljamo o svim segmentima, mi treneri uvijek mislimo kako u nekom detalju iznenaditi. Međutim, dovoljno je utakmica iza nas da se već vide nekih mehanizmi u igri tako da ne očekujem neko iznenađenje na tom planu. Utakmica će biti psihički zahtjevna i na to se pripremamo. Sastav?  Štefulja nema duže vremena, sada mu se produžio i Capan, Lončara nema zbog kartona, a svi ostali spremni su za boj koji nas očekuje! Sve dobre stvari moramo zadržati, a mane pod hitno ispraviti. Želimo napraviti dobar rezultat, jer ova ekipa nije još rekla zadnju riječ ovoga prvenstva.


Valjda će se kod igrača probuditi dodatni inat i motiv?




– Na kraju se uvijek gleda ljestvica, ali ja gledam širu sliku. Inata mora biti, želimo gladne igrače koji će se boriti. Trebamo da nas malo i sreća poprati, mislim na neki atipične situacije koje se mogu dogoditi samo u nogometu – rekao je Rožman.