Riječka realnost

Sergej Jakirović osvrnuo se na predstojeći prijelazni rok: “Svjestan sam da nećemo moći nikoga kupiti…”

Denis Frančišković

Foto M. LEVAK

Foto M. LEVAK

Volim tražiti potencijale koji uz dobar trenežni proces mogu napredovati. Mi smo osuđeni na to, a ja nemam problema s time - rekao je trener Rijeke



RIJEKA Rijeka je ove sezone promijenila četiri trenera, a Sergej Jakirović je s nastavkom trenda dobrog rada i rezultata skrenuo dodatnu pozornost. Kao stručnjak sigurno je postao zanimljiv drugim klubovima.


– Nisam ja tu sam. Tu je moj stručni stožer koji je jedan od najzaslužnijih za rezulatate. Igrači su sve to napravili na terenu, a tu je i podrška kluba. Ja moram biti lider, voditi tu grupu i biti odgovoran. Kad se pobijedi svi su zaslužni, kad se izgubi ja sam kriv. To je klasika trenerskog života. Imam ugovor s Rijekom do 2025. i ja sam sretan tu. Radim najbolje što mogu i imam slobodne ruke u suradnji sa sportskim direktorom i predsjednikom. Radimo sve da u novoj sezoni budemo još jači nego sada. Onog koga dovedemo to će biti igrač koji odmah može igrati u prvih jedanaest. Cijelo proljeće skautiramo i tražimo, ali svjestan sam da nikoga nećemo moći kupiti. To je nemoguće. Ja volim tražiti potencijale koji uz dobar trenežni proces mogu napredovati. Mi smo osuđeni na to, a ja nemam problema s time. Svatko tko je karakteran i ima dobru radnu etiku dobrodošao je – tvrdi Jakirović.