Klupska legenda

Rustem Gashi nakon 36 godina napušta NK Rijeku, odlazi raditi u Saudijsku Arabiju

Portal Novilist.hr

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj



Rustem Gashi nakon 36 godina napušta Hrvatski nogometni klub Rijeka i odlazi raditi u Saudijsku Arabiju. Gashi napušta Rijeku i Hrvatsku, a ulogu ekonoma obavljat će u redovima Al Wehde, kluba kojeg vodi bivši hrvatski nogometaš Mario Cvitanović.


– Bila je to teška odluka. Idem probati. Dugo sam u klubu i teško mi pada odlazak. Hvala predsjedniku Miškoviću, hvala svima, lijepo je bilo raditi ovdje. Volim Rijeku i volim klub, vratit ću se jednog dana, rekao je Rustem Gashi za klupski web na oproštaju.


O Gashiju bi se mogle napisati stranice i stranice teksta, Rustem je prošao sve dobro i loše s klubom u proteklih 36 godina, i dobre i loše trenutke. Od trenutka kada je u Rijeku stigao iz Vrnice daleke 1978. godine, malog kosovskog sela.




Bio je u svakom trenutku uz prvu ekipu, ne samo kao oružar, već je u jednom dijelu radio i na održavanju terena na Kantridi.


Postao je svojevrsna klupska legenda koju su svi poznavali, uvijek spreman na šalu uz krilaticu koja je mogla biti odgovor na svako pitanje: “Ne kapiraš sistem”.


I zato u oproštajnom razgovoru za klupsku televiziju i Gashiju se nije bilo lako oprostiti nakon toliko godina, teško je otići kada ti se klub i ljudi zavuku pod kožu. Ali kao što je i Gashi rekao: “Ovo nije zbogom, već samo doviđenja”.