Lice i naličje

Rijekine golgeterske snage dobile su pojačanje u sve boljem Kolumbijcu, ali jedan čovjek je u krizi

Denis Frančišković

Jorge Obregon/Foto M. LEVAK

Jorge Obregon/Foto M. LEVAK

Napadački potencijal Rijeke ono je najprepoznatljivije u Tomićevoj momčadi ove sezone. Rijeka postiže u prosjeku 2.35 gola po utakmici



RIJEKA Analizirali smo pobjedu Rijeke nad posljednjeplasiranim Hrvatskim dragovoljcem. Evo koje dobre i manje dobre stvari smo podcrtali:


Mali minusi


ABASSOVI PROMAŠAJI


Abass je ušao u nastavku utakmice i promašio tri stopostotne šanse u kojima je vratar Šubarić izlazio kao pobjednik. Ti promašaji nisu toliko utjecali na rezultat i izvedbu, ali su mogli »pojačati« dojam Rijekine pobjede. Uz to, dojam je, da je Abass u maloj krizi igre.




POKRIVANJE MEĐUPROSTORA


Rijekinoj konačnoj izvedbi nema velikih primjedbi, ali jedna od manjih je slabije pokrivanje međuprostora u trenucima izgubljene lopte. Dragovoljac je kao momčad kvalitetom puno slabija od riječke u nekoliko navrata olako organizirao kontre i dolazio u situaciju da ugrozi Labrovića.


LIJEVI BOK


Lijevi bok ovog puta nije bio niti izbliza na razini desnog. Vukčević i Bušnja malo su probijali stranu za razliku od Tomečaka i Murića. Upravo to osovina uz crtu bila je u ovom susretu ona preko koje su Riječani najviše prijetili i organizirali opasne akcije.


Veliki plusevi


SAMOPOUZDANJE I FORMA


Rijeka je unatoč porazu u Jadranskom derbiju u jako dobroj formi i nabijena samopouzdanjem, posebno nakon trijumfa u Maksimiru. Mehanizmi igre su dobro podmazani, do izražaja dolazi snaga momčadi, »orkestra« kojeg je dobro posložio Goran Tomić.


ČETRDESET GOLOVA


S nova četiri gola Rijeka je došla do 40. gola u HNL-u. Najefikasnija je momčad lige koju predvodi Drmić s 13 golova, dok ih je Murić zabio sedam. Napadački potencijal Rijeke ono je najprepoznatljivije u Tomićevoj momčadi ove sezone. Rijeka postiže u prosjeku 2.35 gola po utakmici. Počeo je zabijati i Obregon…


NAJVIŠE POBJEDA


Rijeka je upisala već 11. pobjedu i po tom je parametru također najbolja momčad HNL-a. Remizirala je triput i isto toliko izgubila, zanimljivo dvaput doma (Hajduk, Lokomotiva) i jednom u gostima od Osijeka s kojim slijedi obračun za potvrdu prvog mjesta.