Osvježenje i pojačanje

Rijekin “princ” na lijevom boku: “Jako dobar osjećaj je otići u Split i uzeti sva tri boda u onakvoj atmosferi”

Denis Frančišković

Prince Obeng Ampem/Foto PIXSELL

Prince Obeng Ampem/Foto PIXSELL

Ovom pobjedom napravili smo veliku stvar nakon oproštaja od Europe - kaže Ampem



RIJEKA U Jadranskom derbiju s dva različita poluvremena, odličnom riječkom na otvaranju i boljem Hajdukovom u nastavku, iskočilo je jedno ime. I to ono Princea Ampema, 23-godišnjeg ganskog lijevog bočnog, po potrebi i krilnog napadača. Igrač koji je ljetos došao iz Šibenika odigrao je svoju najbolju partiju u bijelom dresu, prezentirajući već znane kvalitete na lijevoj strani. Brzinu, agresivnost, ubojitost, igru u oba smjera. I pritom nesebično proigravao suigrače. Jednostavno, riječki ofenzivni potencijal s njim, Abassom i Drmićem ono je što Rijeci daje prepoznatljivost ove sezone.


Ampem je u Šibeniku odigrao 37 utakmica i zabio četiri gola, u Rijeci je u 12 ogleda u dva navrata tresao suparničku mrežu. No, ono što posebno oduševljava kod ovog igrača su silan trud i energija koje nije nestalo ni nakon teške utakmice i ispadanja od PAOK-a.


– Kako je nakon Poljuda? Osjećaj je jako dobar. Otići u Split i uzeti sva tri boda u onakvoj atmosferi stvarno je velika stvar za svaku momčad. Mislim da smo ovom pobjedom napravili veliku stvar nakon oproštaja od Europe – kaže Ampem. – Slavlje u autobusu? Bilo je sjajno na putu prema natrag, a posebno me radovalo što sam vidio radost na licu svakog igrača. I uzbuđenost. A to je jako važno.




Najnoviji Jadranski derbi prezentirao je Rijekinu disciplinu i ubojitost iz kontri. Hajduk je dominirao posjedom, ali dva gola zaostatka iz prvog dijela nije mogao nadoknaditi forsirajući igru kroz sredinu.


– Što je presudilo? Dobro smo stajali u obrambenom bloku. I stvorili taj jedan zid koji je bio neprobojan. Uz to taktički smo sve odradili kako treba. I sve što se tiče discipline u igri.


Ampem je u nekim trenucima bio prebrz za igrače Hajduka…


– Ha, ha… Istina, mislim da je to moja kvaliteta koju moram što više koristiti. To je ono što imam, ali i uvijek slušam što trener govori i savjetuje. Ali tu je i igra cijele momčadi.


Dinamo i Rijeka zasad više pokazuju od Hajduka i Osijeka. Start prvenstva je obećavajući, ali po Ampemu je rano govoriti o nečem višem, kao što je recimo napad na Dinamo i čelnu poziciju.


– Prvenstvo je dugo, pravi maraton i neće biti lako. Mislim da imamo kvalitetnu momčadi i dobar potencijal mladih. Hrvatska liga je jako dobra, a momčadi poput Dinama, Hajduka i Osijeka jako su respektabilne. Kad s njima igrate, to je stalna borba, ali i protiv ostalih se treba potruditi za bodove. Najopasniji konkurent? Pa više razmišljam da mi budemo opasni konkurenti svima njima.


Za novu Rijeku može se reći da ide na ganski pogon, Apmem u tandemu s Abassom izgleda opasno za svaku obranu.


– Dosta smo zajedno i puno pričamo o svemu, naravno nogomet je u prvom planu. Zasad se jako dobro slažemo na travnjaku i to raduje, sve je baš kako treba, možda i iznad očekivanja.


Zadovoljan je što je nakon Šibenika odabrao baš Rijeku.


– Lijepo mi je tu, primljen sam jako dobro. Ovo je za mene velik izazov, ali zadovoljan sam sa svime, suigračima, klubom i navijačima. Kako vidim svoju budućnost u nogometu? Uvijek sanjam, ali i želim više i bolje. Naravno, želim napredovati i biti samo još bolji nogometaš. Gdje bi volio zaigrati jednog dana? Engleska liga i tamošnji klubovi moji su favoriti.


Za kraj Ampem će istaknuti i igrače koji ga posebno oduševljavaju.


– Tri su takva igrača. Messi, Neymar i Hazard. To su igrači čiji način igre posebno volim – zaključuje Ampem.