Rijeka želja

VIDEO NK Rijeka predstavila novu momčad i dresove uz znakovitu poruku kapetana: “Bit će još dočeka u gradu”

Denis Frančišković

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Naša velika želja je povratak navijača na tribine. Publika nam je uvijek bila vjetar u leđa, Rijeka će opet biti u vrhu - rekao je Damir Mišković



S trga hrvatskog velikana u nove velike izazove. Riječki Jelačićev trg u ponedjeljak je bio u znaku nogometnog i nakon drugo vremena navijačkog šušura.


Plavi autobus s prepoznatljivim klupskim oznakama s vozačem Ervinom Sirotnjakom znakovito je sirenom pozdravio simpatizere Bijelih, zaustavio se kod fontane, da bi uz reflektore i dimnu zavjesu počelo predstavljanje.


Pavičić, Ecoval, Drmić… i tako redom 26 igrača i pet vratara izlazilo je uz najavu Jose Krmpotića iz autobusa uz pljesak nazočnih.




U novim dresovima plavo-bijele kao domaćim i bordo-plave boje kao gostujućim. Dresovi su zadržali Rijekinu tradiciju, poglavito onaj plavo-bijeli, s okomitim plavim linijama, tzv. marker efektom.



– Kako su prošle pripreme? Lijepo je pobjeđivati, ali neće nas to zavarati – ustvrdio je trener Goran Tomić.


– U subotu sve kreće za ozbiljno. Svjesni smo odgovornosti te koji klub i grad predstavljamo. Znači moramo igrati dobar nogomet i truditi se da ostvarimo osvoje ciljeve. O prvog dana čeka nas borba na svim frontovima. A teren će biti jedino mjerilo.


S igračke strane sezonu je najavio Andrej Prskalo, kapetan momčadi, “senator” među vratnicama. I najtrofejniji igrač kluba s Rujevice.


– Koje su mi ove pripreme? Ne pamtim to, ali znam da naša sportska loza sve baštini već pola stoljeća. Pripreme smo odradili odlično, uvjeti su bili savršeni. Jedva čekamo početak. A vjerujem da će biti i još dočeka naše momčadi u gradu – najavio je Prskalo znakovito novu sezonu.


Foto galerija: Predstavljeni igrači i novi dresovi NK Rijeke Foto: Vedran Karuza


S igračima je na riječki “plac” došao i Damir Mišković, čelni čovjek kluba.


– Naša velika želja je povratak navijača na tribine. Publika nam je uvijek bila vjetar u leđa. Iza nas je uspješna sezona, a i u novoj ćemo opet svi dati sve od sebe, Rijeka će opet biti u vrhu.


Europa? Svako novo kolo je novi uspjeh. Prodaja kluba? Zanimljivo, svi više i prije znaju o tome od mene, ha, ha… – istakao je prvi čovjek Rijeke u društvu novog gradonačelnika Marka Filipovića.


Bijele košulje bile su prepoznatljiv dress code čelnika i gostiju Rijeke…


– Rijeka je brand našeg grada i dio našeg legitimiteta. Želim momčadi dobru sezonu i da se navijači vrate na stadion. Svi želimo napokon pune tribine – rekao je Filipović.


Rijeka želja potekla je ispred fontane, one najvažnije bile su opet dobra i jaka Rijeka. I povratak navijača. Nabijeni emocijama igrači su brzo odjurili na trening. U subotu počinje sezona…


Josip Krmpotić odradio je još jedno “javljanje” u svom stilu te zaslužio veliki pljesak igrača i navijača. Anna Mišković u društvu Sandre Nešić, klupske djelatnice, predala mu je u zahvalu bijeli dres za vođenje utakmica s mikrofonom u ruci na Kantridi i Rujevici.


– Vratarima želim što manje, napadačima što više golova, sportskom direktoru što više pojačanja… Za Rijeku nema straha – rekao je Krmpotić koji je kao službeni spiker odradio oko 300-tinjak utakmica – zaključio je Krmpotić.