Zagrijavanje za derbi

Rijeka zatražila dodatne ulaznice za svoje navijače u Maksimiru, Dinamo je odbio taj zahtjev

Portal Novi list

Foto M. LEVAK

Foto M. LEVAK

Prodano je 2000 ulaznica za jug, a vjerojatno bi otišla koja tisućica da su u Maksimiru pristali na dodatni kontigent ulaznica



RIJEKA Riječki nogometni prvoligaš objavio je kako je od Dinama zatražio dodatne ulaznice za nedjeljni derbi, no iz Maksimira je stigao negativni odgovor:


“Ovim putem obavještavamo Vas da je zahtjev za dodatnim ulaznicama za nedjeljnu utakmicu između GNK Dinamo i HNK Rijeka odbijen od strane GNK Dinamo. Samim time više nema dostupnih ulaznica za južnu, gostujuću tribinu. Blagajne HNK Rijeka radit će u petak od 16 do 20 sati, te u subotu od 9 do 13 sati za potrebe promjena nositelja ulaznica. U isto vrijeme na blagajnama se možete učlaniti u HNK Rijeka, te kupiti polusezonsku pretplatu za domaće utakmice”, stoji u objavi na facebook stranicama HNK Rijeke.


Rijeka je u svega nekoliko dana prodala 2000 ulaznica za maksimirski jug koji prima oko 5000 tisuća navijača. S obzirom na interes pristalica Bijelih vjerojatno bi otišla još koja tisućica ulaznica, no u Dinamu su očito procjenili da je u ovom trenutku bitnije ozračje u kojem će se igrati nedjeljni derbi nego potencijalna zarada. S obzirom na smanjeni kapacitet stadiona u Maksimiru ovih 2000 tisuće ulaznica ionako prelazi pet posto kapacitete stadiona koliko obično pripada gostima.