Tužno sjećanje

Rijeka se sjetila predsjednika koji je vodio klub u teškim uvjetima i vjerovao da je moguć dolazak stranog kapitala

Portal Novi list

Robert Komen/Foto Arhiva NL

Robert Komen/Foto Arhiva NL

Robert Komen preminuo je prije osam godina, nažalost nije dočekao vidjeti rezultatske plodove svoje vizije



RIJEKA Poklopilo se s pobjedom i utakmicom protiv Varaždina. Prošlo je osam godina otkada je Rijeku i riječki nogomet napustio Robert Komen. Istinski klupski odanik, u prvom redu veliki navijač, a tek onda i dugogodišnji predsjednik Organizacijskog odbora Kvarnerske rivijere i predsjednik kluba u vremenima kada je ta funkcija donosila samo i isključivo – probleme. Pripremio je klub za privatizaciju, slijepo vjerovao da je moguće pronaći strateškog partnera ili – vlasnika onda kada su te njegove riječi mnogi popratili s podsmjehom. Miškovićeva/Volpijeva Rijeke plod je njegove vjere i vizije, iako nažalost nije dočekao one najljepše trenutke: Stuttgart, kupove, Superkup i dvostruku krunu…


Rijeka se prisjetila svojeg bivšeg predsjednika prigodnim tekstom kojega prenosimo u cijelosti:


“Prošlo je osam tužnih godina otkad nas je napustio Robert Komen. Bio je to jedan od najtužnijih dana u novijoj riječkoj nogometnoj povijesti. Samo godinu i jedan dan nakon što je Damir Mišković preuzeo klub, jedno veliko srce prestalo je kucati. Veliko sportsko, ljudsko, ali i navijačko srce prestalo je kucati upravo na sportskom terenu.




Robert Komen preuzeo je mjesto predsjednika Rijeke 2011. godine u trenucima kada je pred klubom bila sve samo ne svijetla budućnost.  Komen je ostao uz klub u njegovim najtežim trenucima, a širok osmijeh i čestitka Damiru Miškoviću u trenutku kada je postao predsjednik Rijeke, fotografija su koja je označila svijetlu budućnost za riječki nogomet.


Rijeka je uskoro potekla punom snagom, nažalost Robert Komen nije dočekao one najsvjetlije trenutke, osvajanje naslova prvaka i mnoge druge trofeje koje su bijeli osvojili u proteklih devet godina.


Robert Komen veliki pečat ostavio je i na Kvarnerskoj rivijeri u kojoj je dugi niz godina obavljao ulogu predsjednika Organizacijskog odbora održavajući visoki standard organizacije u najtežim vremenima.


Godine prolaze, mnogi dragi ljudi napuštaju ovaj svijet, ali slike i sjećanja ne blijede.


Za sve zasluge  što je napravio za Rijeku stadion na Podmurvicama, mjesto gdje rastu i razvijaju se nogometni talenti HNK Rijeka, ali i drugih klubova, sada nosi ime Robert Komen”