Prva HNL

RIJEKA – LOKOMOTIVA 2:2 Kraj na Rujevici, Rijeka stigla do boda i drugoga mjesta, ostaje žal za punim plijenom

Portal Novi list

Riječani su imali grlatu podršku svojih navijača/R. BRMALJ

Riječani su imali grlatu podršku svojih navijača/R. BRMALJ

Bijeli su u nastavku golovoma Yatekea i Andrijaševića preokrenuli rezultat, no onda je Capan skrivio najstrožu kaznu i zaradio isključenje



RIJEKA Nogometaši Rijeke od 21 sati na Rujevici dočekuju Lokomotivu. Direktan je to sudar vrijedan drugoga mjesta na ljestvici koje istekom sezone vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. Rijeka je malo poljuljana varaždinskim remijem bez golova, “lokosi” osokoljeni pobjedom nad Dinamom. Sve to sugerira na itekako zanimljiv dvoboj koji će se odigrati i pred djelomično popunjenim tribinama Rijekina stadiona. Publika se vraća na tribine, istina u reduciranom broju, ali i to će sasvim sigurno biti dodatni impuls bijelima na putu do priželjkivane pobjede.



Čekamo službene sastave.




Stigli su sastavi. U momčadi Rijeke nema Tomečaka i Gorgona, čak ni na klupi za pričuve. Počinje mladi Braut. Kod gostiju u zapisniku nema Sammira.


90+6 minuta: Kraj utakmice na Rujevici. Rijeka se bodom vratila na drugo mjesto, ali propustila veliku priliku napraviti značajan korak prema drugo mjesto. Ovoga puta pobjede su je stajale skupocjene pogreške braniča.



GOL!!! Fran Karačić je iskoristio najstrožu kaznu, u 84. minuti rezultat je 2:2. Teško je s ovako kriminalnim reakcijama braniča, grubim indvidualnim pogreškama očekivati nešto više protiv dobre momčadi kao što je Lokomotiva.


80. minuta: Ponovo je aktiviran VAR, ovoga puta nakon situacije u domaćem kaznenom prostoru i duela Capana i Uzunija. Gosti traže najstrožu kaznu, a Batinić se nakon konzultacija s VAR sucima odlučio sam uvjeriti u tu situaciju. Batinić je pokazao na bijelu točku, a neoprezni Capan zaradio i drugi žuti karton. Kakva glupost braniča Rijeke!


GOL!! Smolčić je ubacio, a Franko Andrijašević nadskočio svojeg čuvara i od travnjaka poslao loptu u suprotni, desni gornji kut. Rijeka od 78. minute vodi! Gosti su tražili prekršaj Andrijaševića. VAR soba je provjerala tu situaciju i procijenila da nema prekršaja.


76, minuta: Tuci je tukao, a Pandur spasio svoju mrežu. Igra se obostrano otvoreno



GOL!!! Rijeka je poravnala u 66. minuti! Kakav pogodak trenera Rožmana! Grbić je nakon udarca iz kuta zaustavio pokušaj glavom Velkovskog, ali odbijanac je Yateke, tek što je ušao u igru, ugurao u mrežu.


64. minuta: Velika prilika za goste. Uzuni je izašao ispred Pandura i posla loptu kraj gola. Ponovo su dvojica igrača Lokomotive lakoćom izigrala trojicu braniča Rijeke.


57. minuta: Rijeka pritišće, bijeli ne izgledaju loše, ali nema završnog udarca.


55. minuta: Riječka klupa je poludila nakon što je Uzuni laktom i tijelom odnio Capana, a Batinić procjenio da nije u pitanju prekršaj.



54, minuta: Lepinjica je tukao kroz šumu nogu s vrha šesnaesterca, a Grbić uz dosta problema prigrlio loptu.


47, minuta: Braut je nakon kornera ubacio loptu na drugu stativu, a Franko tukao u padu. Grbić je odbio loptu u novi korner.


46. minuta: Počelo je drugo poluvrijeme na Rujevici.


45. + 3 minute: Kraj prvoga poluvremena na Rujevici. Lokomotiva ima prednost nakon dara riječke obrane i vratara, Trener Simon Rožman će morati nešto “iskemijati” u poluvremenu jer ovo što su njegovi igrači pružili u prvih 45 minuta neće biti dovoljno za preokret protiv dobrih gostiju.


Stjepan Lončar/R. BRMALJ

Stjepan Lončar/R. BRMALJ


43. minuta: Riječani su opet tražili najstrožu kaznu nakon duela Čolaka i Petraka, ali Batinić i VAR suci nisu bili takvoga mišljenja.


41. minuta: Velika prilika za Rijeku nakon slobodnog udarca, Galović je s pet metara poslao loptu kraj gola.


GOL!!! Lokomotiva je povela u 37. minuti nakon loše reakcije uže obrane i vratara Pandura. Kastrati je pobjegao neopreznom Galoviću, a onda iskosa probušio Pandura koji nije najbolje zatvorio bliži kut.


32. minuta: Požutio je i Andrijašević nakon jednog zračnog duela.


30. minuta: Grbić nije dobro istrčao na ubačaj iz kornera, Velkovski ga je nadvisio i poslao loptu kraj gola.


22. minuta: Riječani su tražili najstrožu kaznu zbog igranja rukom, no Batinić i VAR se nisu oglasili. U nastavku akcije Halilović je tukao, a Grbić odbio loptu u korner. Na tribinama je sjajna atmosfera, Armada predvodi ostatak stadiona koji tjera bijele prema gostujućem golu.



19. minuta: Capan je požutio.


12. minuta: Capan je bespotrebno zakuhao probleme svojoj momčadi nadomak kaznenog prostora, a Velokovski išao spašavati pa dodatno zagorčao život sebi i suigračima. Srećom od svega se izrodio samo korner za goste.


10. minuta: Čolak je uletio u zaleđe i pritom krivim dodavanjem uprskao dobru situaciju pred gostujućim vratima.


1. minuta: Počela je utakmica na Rujevici. Rijeka je pred gotovo 4000 navijača krenula po važnu pobjedu. Riječanima je išao u prilog kiks Hajduka, sada mogu pobjedom otići na “plus tri” u odnosu na Splićane, ali i “plus pet” u odnosu na Lokomotivu.


 


RIJEKA – LOKOMOTIVA 2:2


Stadion HNK Rijeka. Gledatelja: 2584. Sudac: Damir Batinić (Osijek). Strijelci: 0:1 Kastrati (37′), 1:1 Yateke (66′), 2:1 Andrijašević (78′), 2:2 Karačić (84′-11m). Žuti kartoni:  Capan, Andrijašević, Smolčić (Rijeka), Kastrati, Kolinger, Kovačić, Karačić, D. Halilović (Lokomotiva). Crveni karton: Capan (83′).


RIJEKA: Pandur, Capan, Velkovski, Galović, Braut, Halilović, Lepinjica (od 64′ Sterling Yateke), Smolčić, Lončar (od 85′ Gorgon), Andrijašević, Čolak (od 85′ Escoval).


LOKOMOTIVA: Grbić, Marković, Kovačić, Uzuni, Petrak (od 56′ Jakić), Mersinaj, Čokaj (od 69′ D. Halilović, Kolinger, Kastrati, Tolić (od 69′ Tuci), Karačić.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore


Hrvoje Smolčić i Myrto Uzuni/R. BRMALJ Riječani su imali grlatu podršku svojih navijača/R. BRMALJ