SuperSport HNL

Rijeka danas gostuje u Koprivnici, Bruno Goda poručuje: “Ne idemo po osvetu…”

Denis Frančišković

Bruno Goda/Foto M. GRACIN

Bruno Goda/Foto M. GRACIN

Slaven je u rezultatskoj krizi, ali igra dobro što je pokazao i protiv Dinama u Maksimiru - kaže lijevi bočni Riječana



RIJEKA Bijeli s Rujevice danas započinju novu gostujuću seriju dio koje su dva ligaška ogleda sa Slaven Belupom i Rudešom te susret polufinala Kupa s Lokomotivom. Između dva prvenstvena sudara svoje mjesto će naći i reprezentativna stanka. Sve u svemu, još jedno jako bitno poglavlje momčadi Željka Sopića na putu do drugog naslova u povijesti. U natjecateljskom dijelu Bijeli se vraćaju Rujevici tek za tri tjedna, u 101. Jadranskom derbiju HNL-a.


Riječani su »tricom« ispratili Osječane s Rujevice, u središtu igre i malog slavlja bio je trostruki strijelac Veldin Hodža.


– Imali smo odmah potom slobodan dan pa je većina odmah otišla doma obiteljima. U svlačionici je Veldin bio glavna zvijezda proslave i drago mi je zbog njega i što konstantno igra dobro – kaže Bruno Goda, lijevi bočni igrač udarne postave. – Lako smo slomili Lokomotivu i Osijek? Možda rezultatski tako izgleda, ali na terenu nije bilo baš tako. Cijeli tjedan dobro i jako treniramo i anliziramo protivnika. Mislim da je u tome ključ uspjeha.




Rijeka u cijeloj priči borbe za vrh ne da prvo mjesto.


– Lijepo je biti prvi na ljestvici, a nadamo se da ćemo tako nastaviti sve do kraja sezone.


Ožujak je mjesec izbivanja s Rujevice. Rijeka ima lakši raspored od konkurencije, dosta toga mogao bi odrediti i najveći hrvatski derbi između Hajduka i Dinama na Poljudu.


– Na Rujevici imamo fantastične uvjete, a sad idemo u goste gdje su tereni puno lošiji. U cijeloj priči moramo gledati na sebe i fokusirati se na naše izvedbe. Mi po običaju idemo pomalo, od susreta do susreta. Koprivnica? Nije tajna da u Koprivnicu idemo po sva tri boda. Slaven je u rezultatskoj krizi, ali igra dobro, što je pokazao protiv Dinama u Maksimiru. Zato ćemo morati biti na sto posto za novu pobjedu – tvrdi Goda.


Predivne godine


Slaven Belupo u velikoj je rezultatskoj krizi. U posljednjih pet utakmica osvojio je tek jedan bod, i to u domaćem remiju s Istrom 1961, koji je završio 1:1.


– Zadnji smo ih put pobijedili u gostima fantastičnim golom Nike Galešića. Ali teren je bio stvarno loš. No, momčad su koja ima glavu i rep. Očekujemo zahtjevnu utakmicu. Tamo je još dosta igrača s kojima sam igrao i s kojima se čujem, kao i ljudi iz vodstva kluba. Bit će mi drago vratiti se i opet ih sve vidjeti.


Koprivničanci su jedina momčad koja je ove sezone pobijedila na Rujevici (4:2). Je li to motiv više?


– Ne gledamo na ovu utakmicu kao na osvetu. Želimo pobijediti pa otići na zasluženi odmor.


Domaćin je momčad s kojom je Rijeka najviše remizirala u HNL-u, čak 39 puta.


– Dok sam igrao za Slaven često smo otkidali Rijeci bodove, tako da znamo što nas čeka. Bitna je maksimalna koncentracija od početka. Dugo nisam zabio gol? Nadam se da će doći. Dok momčad pobjeđuje, to je manje bitno.


Bruno je u Slaven Belupu sakupio 133 nastupa, zabio tri gola, za Rijeku je u njih 36 postigao četiri pogotka.


– Tamo sam proveo predivnih pet godina i lijepo je opet se vratiti. Bogojević je tamo igrao desnog, a ja lijevog beka. Bili su to moji počeci u HNL-u i jedno lijepo razdoblje. Ostalo je puno prijatelja i u nogometu i izvan njega – kaže Bruno.


Nezahvalne prognoze


Rijeka ima mladu momčad, praktički nitko izuzev Pjace i Dilavera u domaćim okvirima s Dinamom te Radeljića sa Sheriffom i Jankovića sa Zrinjskim u inozemnim okvirima, nije osjetio slast osvajanja naslova. Pa i same borbe za njega…


– Cijela momčad je čvrsto na zemlji. Ne zamaramo se približavanjem kraja sezone i što se kod navijača i u gradu diže euforija. U svlačionici je mir i fokus na svaku sljedeću utakmicu. Ne idemo tako daleko, stvarno se ne priča puno o prvom mjestu. Dinamo ili Hajduk? Ne znam tko je opasniji, bit će to izjednačena utrka. Ne bih volio prognozirati bilo što po tom pitanju.


Goda je bio standardan na lijevom boku, potom su se zaredale ozljede, a nakon povratka dogodio se Maksimir. Udarac u potiljak Šikića i jedanaesterac koji je odlučio pobjednika.


– Imao sam sitnih problema s ozljedama, ali sada je sve u najboljem redu. Sreća da je nakon Dinama brzo došao Rudeš i odmah sam se morao dignuti iz te greške i svega što ona nosi.


U borbi za titulu glavni konkurenti dolaze na Rujevicu, početkom travnja Hajduk, početkom svibnja Dinamo.


– Lijepo nam je igrati doma i zbog terena i zbog navijača koji naprave sjajnu atmosferu. Puno će nam sigurno značiti to što te derbije igramo pred svojim navijačima. Vidjet ćemo, još je četvrtina prvenstva pred nama – zaključio je Goda.


 



Standings provided by Sofascore