Kup Hrvatske

PITOMAČA – RIJEKA 0:7 KRAJ! Bijeli izborili osminu finala Kupa očekivanom golijadom u Pitomači

Portal Novi list

Slavlje u Pitomači/Foto D. KOVAČEVIĆ

Slavlje u Pitomači/Foto D. KOVAČEVIĆ



PITOMAČA Nogometaš Rijeke od 15 sati počinju svoj susret šesneastine finala Kupa Hrvatske kod četvrtoligaša Pitomače. Vodeću momčad Prve HNL (Dinamo ima dvije utakmice manje) nakon  prvenstvenog remija u Kranjčevićevoj ulici očekuje jedna od onih utakmica koje se jednostavno moraju dobiti pod svaku cijenu. U pitanju su ugled i tradicionalne visoke riječke ambicije u utrci za Rabuzinovo sunce. Kup natjecanje je uvijek prilika da se sezona okruni trofejom, ali i izbori/potvrdi europska viza.


Foto galerija: Kup Hrvatske: Pitomača - Rijeka Foto: Davor Kovačević


Trener Goran Tomić najavio je nekoliko promjena u sastavu. Vjerojatno će priliku dobiti igrači iz drugog plana, a s obzirom na to da trener Rijeke ima dosta široki kadar za očekivati da je će sastaviti prilično konkurentnu momčad koja bi, barem sudeći po kvaliteti, morala izaći pobjednikom iz ogleda i s kvalitetnijim suparnikom od četvrtoligaša iz okolice Virovitice, koji će ovu utakmicu iskoristiti da bi proslavio stotu obljetnicu kluba. Na tribinama se očekuje više od dvije tisuće gledatelja.


Stigli su službeni sastavi. Prema najavama, Tomić prigodu daje igračima koji inače nisu u prvoj jedanaestorki. Zlomislić je na vratima, četvorku u zadnjoj liniji čine Braut, Escoval, Krešić i Smolčić, dok su Liber i Lepinjica u veznom redu. Obregon je u vrhu napada, Vučkić malo povučeniji, a Bušnja i Vuk na krilima.





90+2. minuta KRAJ! Rijeka je s visokih 7:0 izborila osminu finala Kupa.


90. minuta GOOOL! Još jedan pogodak Bijelih, strijelac je Abass.


89. minuta GOOOOL! Obregon je bio precizan s bijele točke, a jedanaesterac je sam i izborio.


87. minuta Velika prilika za Rijeku, Bušnja je pogodio vratnicu.


72. minuta GOOOL! Rijeka vodi 5:0, Murić je ubacio za Abassa, koji poentira.


68. minuta Opasno je bilo sada u šesnaestercu Rijeke, Matančić je ostao sam u kaznenom prostoru, Zlomislić je spasio Bijele.


58. minuta Vučkić, Vuk i Lepinjica su izašli iz igre, na travnjaku su Abass, Murić i Stanić.


58. minuta GOOOL! Vučkić je pokupio odbijanac i lako poentirao iza nemoćnog vratar Pitomače.


48. minuta GOOOL! Vuk je poentirao nakon ubačaja Bušnje.


46. minuta Počelo je drugo poluvrijeme.


45+1. minuta Kraj prvoga dijela. Rijeka vodi 2:0, iako ni domaći četvrtoligaš nije bio toliko bezopasan. Pitomaču je uglavnom spašavao vratar Zdelar, a Babić je imao sjajnu priliku na kraju prvoga poluvremena.


41. minuta Velika prilika Pitomače, Babić je promašio zicer iz same blizine, lopta je otišla preko grede.


38. minuta GOOOL! Vučkić je sada imao više sreće, primio je loptu u kaznenom prostoru od Obregona i poentirao za 2:0.


36. minuta Nikako Rijeku neće taj drugi gol. Vučkić je sada nakon ubačaja Bušnje tukao pokraj lijeve stative.


31. minuta Vučkić je sada s desne strane projurio kroz obranu domaćih, imao je dobar udarac, ali je vratar Zdelar to obranio.


28. minuta Nije ni četvrtoligaš toliko bezopasan. Nakon neuspjelog pokušaja Bušnje, domaći su brzo stigli do Rijekinog šesnaesterca, imali su sada i korner, ali su Riječani to uspjeli očistiti.


24. minuta Lepinjica je pokušao, ali vratar Pitomače je opet na visini zadatka. Već je imao nekoliko obrana kojima je spriječio Bijele da povećaju vodstvo.


14. minuta Vuk je tukao s ruba kaznenog prostora, ali lopta je došla tek do Obregona koji potom iz šesnaesterca puca ravno u golmana Pitomače.


4. minuta GOOOL! Obregon je pogodio stativu, lopta se odbila do Bušnje koji iz blizine poentira za vodstvo Rijeke.


3. minuta Krešić je glavom tukao daleko preko gola nakon ubačaja Libera.


1.minuta Krenula je utakmica.


PITOMAČA – RIJEKA 0:7


Igralište Gmanja. Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo). Strijelci: 0:1 Bušnja (4′), 0:2 Vučkić (38′), 0:3 Vuk (48′), 0:4 Vučkić (58′), 0:5 Abass (72′), 0:6 Obregon (89′-pen), 0:7 Abass (90′). Žuti kartoni: Lepinjica (Rijeka), Peršić (Pitomača).


PITOMAČA: Zdelar, Babić (od 59′ Zorić), Miloš (od 66′ Škrinjar), Kovač, Jantol, Bošnjak, Matančić, Reščić, I. Begović (od 66′ Peršić), Milinović (od 59′ Skoko), Jakupec (od 84′ P. J. Begović).


RIJEKA: Zlomislić, Braut, Escoval, Krešić (od 75′ I. Smolčić), H. Smolčić, Liber (od 66′ Selahi), Lepinjica (od 58′ Stanić), Bušnja, Vučkić (od 58′ Murić), Vuk (od 58′ Abass), Obregon.