Rijeka vs. Aberdeen

PETICA NA PITTODRIEU Škoti su pokazali svoju snagu, ali Derek McInnes ne spava mirno pred Rijeku

Portal Novilist.hr

Nogometaši Aberdeena lako su se obračunali s Gruzijcima

Nogometaši Aberdeena lako su se obračunali s Gruzijcima

Nadam se da ćemo do četvrtka i utakmice u Hrvatskoj imati na raspolaganju još jednog braniča. Međutim, kada bi barem oporavili dvojicu od trojice igrača za utakmicu s Rijekom to bi bilo sjajno - kaže trener Aberdeena koji bi do dolaska na Rujevicu mogao ostati bez još jednog obrambenog igrača



RIJEKA Zadovoljstvo nakon uvjerljive pobjede nad Čihurom i plasmanom u treće pretkolo Europske lige u trenera Aberdeena, Dereka McInnesa pohvarilo je vijest da bi mogao ostati bez još jedne karike u zadnjoj crti obrane. Naime nakon što su ozljede napale njegove braniče pojavila se informacija su QPR i Nottingham Forest poslali u Aberdeen ponude za stopera Scotta McKennu u visini od 3,5 milijuna eura. Istina, vodstvo Aberdeena glatko je odbilo te ponude, ali škotske kolege već špekuliraju oko toga da će Nottingham Forest povisiti ulog i sve napraviti da u idućih sedam dana angažira škotskog braniča. Vjerojatno je i zbog toga McInnes naslutio na jednoj od posljednjih presica da bi bilo nužno angažirati jednog stopera i to već uoči utakmica s Rijekom. A o Rijeci je bilo govora i na presici nakon utakmice Aberdeena i Čihure koja je završila petardom i mreži Gruzijaca.


– Pokazali smo svoju snagu, brzinu i kvalitetu! – rekao je između ostaloga strateg Škota i osvrnuo se na svojeg prvog napadača Sama Cosgrovea koji je zabio tri od pet pogodaka. 


– Postigao je 25 golova u 32 utakmica. To je nevjerojatan prosjek! Pred njim je još puno prostora za napredak, ali njegova izvedba večeras je bila sjajna. Sva tri pogotka postigao je na različite načine – dodao je McInnes i potvrdio ono s početka priče.




– Nadam se da ćemo do četvrtka i utakmice u Hrvatskoj imati na raspolaganju još jednog braniča. Međutim, kada bi barem oporavili dvojicu od trojice igrača za utakmicu s Rijekom to bi bilo sjajno. Vrlo je bitno u prvoj utakmici pokušati napraviti dobar rezultat, uvjeren sam da smo to u stanju učiniti. Nismo još pogledali Rijeku, nismo se bavili analizom našega suparnika. Maksimalna je koncentracija na prvenstveni ogled s Heartsom – rekao je trener Aberdeena.