Više od nogometa

Nogometaši Rijeke puno lakše nego prošle sezone mogu osigurati pola godišnjeg budžeta od nastupa u Europi

Portal Novi list

Kada bi ponovili prošlogodišnji uspjeh i plasirali se u skupine Konferencijske lige bijeli bi zaradili više nego od nastupa u Europskoj ligi



RIJEKA Utakmica drugoga pretkola Konferencijske lige protiv Gzira Uniteda, ali i one kasnije, vjerovatno protiv Hiberniana u trećem pretkolu, naravno, ukoliko bijeli prođu Maltežane mogu ostaviti značajan trag na klupski budžet prvoligaša s Rujevice. Općepoznata je činjenica da su Rijekina blagajna svake sezone osjetno puni novcem od UEFA-e pa u tom smislu ove europske utakmicu imaju poseban značaj.


Rijeka je od prošlosezonskog nastupa u skupnoj fazi Europske lige zaradila gotovo pet milijuna eura ili gotovo polovicu godišnjeg budžeta. Kada bi Riječani ponovili taj rezultatski doseg u ovogodišnjem izdanju Konferencijske lige zaradili bi čak i nekoliko stotina tisuća eura više.


Rijeka je plasmanom u drugo pretkolo već zaradila 450 tisuća eura, a na putu do skupina može još zaraditi 550 tisuća eura od plasmana u treće pretkolo, 750 tisuća od plasmana u play off, te 2,94 milijuna eura za plasman u skupnu fazu. Svaka pobjeda u skupini premira se s pola milijuna eura, a remi sa 166 tisuća eura.




“Bijeli” su prošle sezone ostvarili pobjedu i remi u skupini što znači da bi navedenim iznosima trebalo pribrojiti još 666 tisuća eura.


Kada se sve to zbroji dolazi se do iznosa od 5,35 milijuna eura! Rijeka ponovo kroz nastupe u Europi ima prilike osigurati pola godišnje budžeta. Olakotna je okolnost činjenica da je put do skupne faze Konferencijske lige sigurno puno jednostavniji nego do skupina Europske lige.