Tomislav Pavličić

Nekadašnja ikona Cibalije najveća je prijetnja bijelima: “Noga još uvijek sluša, lopta ulazi…”

Mateo Sučić

Tomislav Pavličić i Hrvoje Štrok na Kantridi prije 10 godina/Foto Arhiva NL

Tomislav Pavličić i Hrvoje Štrok na Kantridi prije 10 godina/Foto Arhiva NL

Najljepši gol u karijeri zabio sam baš Rijeci i to sadašnjem sportskom direktoru Ivanu Manceu - prisjetio se Pavličić



RIJEKA Dilj sanja senzaciju. Kao i svaki put kada niželigaš na svom travnjaku dobije priliku ugostiti nekoga iz elitnog razreda hrvatskog nogometa, provlači se teza o natjecanju koje nerijetko servira iznenađenja, a momčad iz Međužupanijske lige Osijek-Vinkovci (četvrti razred hrvatskog nogometa) sanja upravo to. Naravno, ne zanose se da imaju velike izglede protiv Rijeke, ali reprezentativni pozivi, uz seriju ozljeda na Rujevici, daju nadu domaćinu da feštu na svom stadionu obilježe i rezultatskim uspjehom.


Ipak, paralelno s pripremom za ono što će im servirati Simon Rožman, igrači Dilja uređivali su stadion za dolazak branitelja naslova pobjednika Kupa.


– Kakva su očekivanja? Da budem iskren, mi igrači baš pomažemo upravi i ljudima u klubu dotjerati travnjak i ušminkati stadion – javio se Tomislav Pavličić, jedna od ikona Cibalije i HNL-a, s 37 godina najzvučnije ime u momčadi vinkovačkog četvrtoligaša.




– Dolazi nam suparnik koji je izborio Europsku ligu, koji u zadnjih pet sezona ima najbolji koeficijent u Hrvatskom kupu i što drugo reći osim da će za nas to biti festival nogometa. Nama je to motivacija, gdje će ljepše stvari nego na svom stadionu igrati protiv Franka Andrijaševića, Ivana Tomečaka i takvih igrača.


Ulaznica za utakmicu protiv Rijeke tražena je roba u Vinkovcima, očekuje se petstotinjak gledatelja, a Pavličić se kao i svi nada da neće biti kiše i da će zajedno sa suigračima pružiti dobar otpor favoriziranom suparniku.


– Napredujemo iz godine u godinu, ali nedostajat će nam dva, tri igrača zbog ozljeda, neki naši igrači rade… Mi se nećemo unaprijed predati, dat ćemo sve od sebe, a za što će to biti dovoljno, vidjet ćemo na kraju utakmice. Zna se tko je favorit, tko će voditi glavnu riječ na travnjaku, ali imamo i mi barem jedan posto šanse. Kada bismo dogurali do 90. minute s nekakvim aktivnim rezultatom, bilo bi pravo sportsko čudo.


Tomislav Pavličić iz svojih HNL dana upamćen je po sjajnom slobodnom udarcu, lopte su najčešće završavale tamo gdje se spajaju greda i vratnica, što su spoznali vratari najboljih hrvatskih klubova.


– Je li slobodnjak i dalje ubojit? Neću sam sebe hvaliti, ali noga još uvijek sluša, lopta ulazi… Ne znam tko će braniti za Rijeku, ali morat će se dobro pripaziti, ha, ha, ha… Najljepši gol u karijeri zabio sam baš Rijeci i to sadašnjem sportskom direktoru Ivanu Manceu kada smo s Cibalijom pobijedili Rijeku 1:0 u Vinkovcima – zaključio je Tomislav Pavličić.