Miriše na titulu...

Nakon dovođenja Krovinovića trener Hajduka više nema pravo na alibi: “Gustafsson se mora boriti za titulu”

P. N.

Filip Krovinović/Foto nk-hajduk.hr

Filip Krovinović/Foto nk-hajduk.hr

Predsjednik kluba Lukša Jakobušić  i sportski direktor Mindaugas Nikoličius posložili su respektabilnu momčad, Hajduk je samo u Krovinovićev transfer uložio 1,5 milijuna eura



SPLIT Napokon! Predsjednik kluba Lukša Jakobušić  i sportski direktor Mindaugas Nikoličius u dosadašnjem tijeku ljetnog prijelaznog roka posložili su respektabilnu momčad, momčad koja ima igračku kvalitetu i znanje da se ravnopravno bori ne samo za vrh prvenstvene tablice nego za titulu prvaka. Splićani su doveli do sada sedmoricu igrača. Još nedostaje defenzivni veznjak Marco Fossati. Na Poljudu se nadaju i njegovom povratku u bijeli dres.


Šlag na tortu, bez obzira na to da li će biti još novih imena,  je transfer Filipa  Krovinovića iz Benfice. Splićani su odlučili “odriješiti kesu”. Iako je financijska situacija daleko od idealne dogovorili su da će u ratama isplati 1,5 milijuna eura na ime obeštećenja višestrukom prvaku Portugala. I kada čelnici kluba dovedu sedam igrača koji će napokon biti pojačanja, a ne pridošlice kao što je bilo niz prethodnih godina i sezona, tada se nameće logičan zaključak: Hajduk se mora boriti za titulu prvaka! Pa nisu valjda dovedena i skupo plaćena pojačanja da bi se na kraju osvojilo drugo mjesto!


Navijački puk vapi za titulom prvaka, posljednja je osvojena u sezoni 2004./05., a posljednji trofej Kup Hrvatske u sezoni 2012./13. Dugo i predugo niti jedna “kanta” nije stigla u vitrine trofejnog salona na Poljudu. U priču o možebitnom osvajanju prvog mjesta treba uklopiti švedskog stratega Jensa Gustafssona. Na njemu je najteža zadaća u dosadašnjoj trenerskoj karijeri. Mora svakodnevno raditi i živjeti s činjenicom da bi sve osim osvajanja titule prvaka s ovakvim kvalitetno igračkim osnaženim kadrom bio bi neuspjeh.