Čeka se analiza

Na Rujevici se ne mire odlukama suca Frana Jovića i dalje smatraju da su oštećeni za najstrožu kaznu

Mateo Sučić

"Cirkus" po isteku utakmice protiv Gorice na Rujevici/Foto Arhiva NL

"Cirkus" po isteku utakmice protiv Gorice na Rujevici/Foto Arhiva NL

Bit će zanimljivo čuti na koji će se način večeras pokušati amnestirati Jovića...



RIJEKA Na Rujevici se ne mire s odlukom Frana Jovića da igranje rukom Joeyja Suka iz 64. minute ne okarakterizira najstrožom kaznom. Nakon utakmice u garaži stadiona čula se priča da se Jović pravdao objašnjenjem da je u situaciji kada se lopta odbije od tijela braniča ruka kažnjiva samo ako je podignuta iznad visine ramena, no takvu njegovu priču demantira vrlo sličan primjer iz 11. kola kada su na Rujevici igrali Rijeka i Lokomotiva.


Tada je Menalo ubacio, Kolinger skrenuo loptu koja se Pivariću od noge odbila na ruku koja nije bila iznad visine ramena. Glavni sudac Zdenko Lovrić bio je blizu i pokazao na jedanaesterac, a VAR soba “šutnjom” potvrdila njegovu odluku (zanimljivo, u VAR sobi bio je Goran Gabrilo kao i u nedjelju kada u sličnoj situaciji nije vidio ništa sporno).


Riječani smatraju da je Sukovo igranje rukom bilo za kazneni udarac


U emisiji Treće poluvrijeme na HNTV-u UEFA-in kontrolor Draženko Kovačić tada je na sljedeći način dao za pravo sucu.




– U pokušaju igranja loptom igrač pogodio sebe u ruku koja je značajno i visoko odvojena od tijela i ispravno dosudio i procijenio da se radi o kaznenom udarcu. U ovoj situaciji je procijenio da je igrajući rukom spriječio obećavajuću situaciju u koju bi došao napadač koji je odmah pored – rekao Kovačić.


Sudac Lovrić sudio je penal za Rijeku nakon Pivarićeva igranja rukom u Sukovu stilu


Budući da nema velike razlike u položaju ruke Pivarića i Suka, prema Kovačićevom obrazloženju odluke iz 11. kola Jović je pogriješio što nije dosudio jedanaesterac za Rijeku. Uz to, i tada se iza igrača koji je igrao rukom nalazio Rijekin napadač, što znači da je Suk trebao dobiti i žuti karton koji bi mu bio drugi budući da je prvog vukao iz 48. minute.


Bit će zanimljivo čuti na koji će se način večeras pokušati amnestirati Jovića…