Sjajan posao

Na Rujevici nisu sretni što pojačavaju rivala, ali prodaja Štefulja i Nevistića u Dinamo mogla bi donijeti šest milijuna eura!

Mateo Sučić

Daniel Štefulj i Ivan Nevistić/Foto PIXSELL

Daniel Štefulj i Ivan Nevistić/Foto PIXSELL

Rijeka će za Štefulja i Nevistića dobiti između četiri i pet milijuna eura, Jurišića i dva igrača na ljeto čime će, vjeruju na Rujevici, vrijednost cijelog transfera iznositi šest milijuna eura



RIJEKA Ne nazire se još kraj priči oko transfera Daniela Štefulja i Ivana Nevistića u Dinamo. Izvjesno je da će se ta priča dogoditi, nije tajna da klubovi već petnaestak dana razgovaraju i da bi sve već bilo riješeno da su Neven Đurasek i Fran Karačić pristali doći u Rijeku, ali za sada još nema bijelog dima. Navodno bi ga moglo biti tek idućeg tjedna kada se ugovori o transferu »ispeglaju« do najsitnijih detalja jer cijeli posao uključuje novac i igrače, ali da će se dogoditi – hoće!


Odbijenicom Rijeci od strane Đuraseka i Karačića cijela je priča otišla u nekom drugom smjeru u odnosu na onaj koji su priželjkivali na Rujevici i u Maksimiru, jer je »zapelo« s Dinamove strane, na njihovim igračima, Rijeka je čekala potez iz tabora »modrih« koji će sve ponovo pokrenuti. I dočekala ga je jer su proteklih dana napravljeni važni koraci prema formalizaciji ove priče.


Kako? Iz jednostavnog razloga što je za ljeto prolongirana odluka koja će dva igrača iz Dinamovog dresa preseliti u onaj riječki. Neslužbeno, Rijeka će od transfera Štefulja i Nevistića, koji će se u Maksimir preseliti tek na kraju sezone, uprihoditi između četiri i pet milijuna eura, a uz Jurišića koji već trenira s »bijelima« i mogao bi biti registriran za sutrašnji ogled protiv Varaždina, Riječani će na ljeto odabrati još dva igrača iz Dinamovog kadra čime će, procjenjuju na Rujevici, vrijednost cijelog transfera iznositi šest milijuna eura.




Radit će se o igračima koji, slično kao Kulenović i Menalo prošlog ljeta, u Maksimirskoj 128 nisu u prvom planu, a zbog širokog kadra koji »modri« imaju, na Rujevici se nadaju da bi ponovo mogli pronaći nešto zanimljivo u kontekstu rezultata, ali i buduće prodaje. A to onda mogu biti igrači poput Tolića, Šutala, Ćuže, Đire… Možda i smanjivanje otkupa za Menala i/ili Kulenovića ako Rijeka među igračima koji će biti ponuđeni ne bude vidjela potencijal za daljnju prodaju, a procijeni da u budućnosti može zaraditi od njihovog transfera.


Na Rujevici su itekako svjesni da bi bolje rješenje bio odlazak u inozemstvo i nisu najsretniji što će pojačati rivala, ali isto tako znaju i da je tržište poremećeno zbog koronavirusa, da za Štefulja i Nevistića u proteklih mjesec, dva nije došla niti jedna ponuda jednaka ili veća od one koju je dao Dinamo i da moraju postupati racionalno u svjetlu osiguranja budžeta.