Međunarodni turnir

Na jubilarnom 70. izdanju Kvarnerske rivijere nastupit će 16 stranih i domaćih sastava

Denis Frančišković

Ivan Lajtman i Mladen Ivančić/Foto V. KARUZA

Ivan Lajtman i Mladen Ivančić/Foto V. KARUZA

Riječ je o kadetima, igračima 2007. godišta i mlađima. Jako je dobro i poticajno organizirati ovakav turnir jer je to bitno za dobar razvoj igrača - kaže Mladen Ivančić, voditelj Omladinske škole Bijelih



RIJEKA  Kvarner i Istra uistinu će disati nogometno i nakon završetka ligaške sezone, od ponedjeljka se na Rujevici okupljaju Vatreni, a isti dan počinje i jubilarno, već 70. izdanje Kvarnerske rivijere, međunarodnog omladinskog turnira. Ove se godine za prestižni trofej natječe 16 momčadi u četiri skupine, a domaćini su Viškovo, Mošćenička Draga, Labin, Omišalj i Kostrena.


Od ponedjeljka do srijede igraju se utakmice po skupinama, 30. svibnja je slobodan dan, a potom slijedi polufinale u Kostreni (31. svibnja) te finale i utakmica za treće mjesto na Rujevici (1. lipnja).


– Riječ je o kadetima, igračima 2007. godišta i mlađima. Jako je dobro i poticajno organizirati ovakav turnir jer je to bitno za dobar razvoj igrača – kaže Mladen Ivančić, voditelj Omladinske škole Bijelih. – Moramo zahvaliti svim ljudima koji su pomogli organizaciju, lokalnim sredinama, Gradu, PGŽ-u, HNK Rijeci i HNS-u. HNS godinama pomaže turnir koji je priznat i od UEFA-e. Puno je prijatelja kluba, volontera i sponzora koji su u sve uključeni. Želimo da turnir prođe u dobrom ozračju, a neka najbolji pobijedi.




Rijekine kadete predvodit će trener Ivan Lajtman. Za Bijele, koji su najviše puta bili slavljenici u sedam desetljeća, turnir izaziva posebne emocije i jako je dobra prigoda da se vidi što Rijeka ima u izlogu za budućnost iz »vlastitoga dvorišta«.


– Prošla su dva tjedna od zadnjeg ligaškoga kola i ništa značajnije nismo mijenjali u trenažnom procesu. Održavamo visoku razinu intenziteta, a odigrali smo i jednu prijateljsku utakmicu uz želju da što spremniji dočekamo prvu utakmicu s Pomorcem – kaže Ivan Lajtman, trener kadetske momčadi Rijeke. – Dečki se raduju turniru, pogotovo domaći i iz ovoga podneblja, znamo koliko im znači ovaj turnir. Svih 16 momčadi imaju svoja nadanja, brojni žele naslov i to je sportski. Mi se također želimo prezentirati u što boljem svjetlu.


Rijekini kadeti osvajanjem 12. mjesta u HNL-u ostali su mali dužnici ove sezone. Ovo je dobra prigoda da se na neki način i iskupe.


– Svi naši igrači koji su dosad bili u procesu juniora bit će nam priključeni za ovaj turnir. Nismo imali dobar rezultat, ali naglasak je na razvoju igrača. Bilo je tu puno koristi, dobar dio igrača osjetio je juniorski nogomet, mlađi kadeti onaj kadetski. To nam je primarno – zaključio je Lajtman.


Skupine

 


Skupina A (Viškovo, Mošćenička Draga): Halubjan, Dinamo, Vojvodina, Rabotnički


Skupina B (Labin): Rudar, LASK, Osijek, Maribor


Skupina C (Omišalj): Selekcija Krka, Debrecen, Sarajevo, Universitatea


Skupina D (Kostrena): Pomorac 1921, Budućnost, Rijeka, Istra 1961