Uvijek svoj

Matjaž Kek se osvrnuo na pritužbe Vatrenih na riječki travnjak: “Rujevica je za mene bombonijera što god tko mislio o tome”

Ivan Volarić

Matjaž Kek/Foto REUTERS

Matjaž Kek/Foto REUTERS

Pročitao sam da trava nije u najboljem stanju, ali imamo i mi u Sloveniji sličnih problema. Ovo ćudljivo ljetno vrijeme donijelo je probleme - kaže najtrofejniji trener Rijeke u povijesti



RIJEKA Hrvatski reprezentativci požalili su se na kvalitetu rujevičkog travnjaka koji je godinama slovio kao najbolji u ligi. Matjaž Kek ga je u svoje vrijeme čuvao i njegovao kao da je riječ o njegovom cvjetnjaku ispred obiteljske kuće u Mariboru.


– Pročitao sam da trava nije u najboljem stanju, ali imamo i mi u Sloveniji sličnih problema. Ovo ćudljivo ljetno vrijeme donijelo je probleme. Ali, kada se sjetim vremena kada smo bili na Kantridi i onih silnih kiša kada je bilo teško raditi. A Rujevica, Rujevica je uvijek bila teren koji je bio forte Rijeke. Nekada smo ga znali malo više politi da se malo više skliže… Naravno, uvijek želiš napraviti nešto što je bolje tebi nego suparniku. Rujevica je za mene bombonijera koja ostaje što god netko mislio o tome. Vidjelo se na zadnjim utakmicama kako je to kada se napravi snažna sinergija navijača i kluba, odnosno igrača na terenu. Protiv Lillea je na tribinama bilo 7.500 navijača, a osjećaj je bio kao da si na puno, puno većem stadionu. Ta atmosfera veseli i toliko je poticajna da vjerujem da će je i igrači i stručni stožer iskoristiti i shvatiti kao veliku prednost pred ostalim klubovima, osim možda Hajduka. Oni imaju veliku podršku i nenormalnu energiju od strane navijača. Veseli me i da je Pampas stadion na kojem je divno igrati. To je dobro za hrvatski nogomet – rekao je aktualni slovenski izbornik.