Trener Šibenika

Krunoslav Rendulić nosio je dresove i Rijeke i Hajduka. Evo kako prognozira Jadranski derbi

Ivan Volarić

L. STANZL/PIXSELL

L. STANZL/PIXSELL

Opće je poznata stvar kako stvari stoje u Splitu: ako si prvi onda si Bog, ako si drugi onda ništa! Hajduk je prvi, ali Rijeka ima kvalitetu i bolji igrački kadar - kaže Rendulić



RIJEKA – Krunoslav Rendulić jedan je od ne tako velikog broja igrača koji je imao tu privilegiju osjetiti čari Jadranskog derbija u dresovima oba rivala. Aktualni trener Šibenika i nekadašnji lijevi bočni branič dvije sezone odradio je na Poljudu, a kasnije je jednaki vremenski period proveo i na Kantridi. S Rijekom je 2006. godine osvojio drugo mjesto i Kup Hrvatske, kasnije neko vrijeme nosio i kapetansku traku. Rendulić je prije nekoliko dana vodio momčad sa Šubićevca na Rujevici. 


Rijeka je jedinu prijateljsku utakmicu uoči nastavka prvenstva i svojevrsnu generalku za Jadranski derbi odradila upravo Rendulićeve momčadi koja je poražena s minimalnih 1:0, uz dobar otpor favoriziranom prvoligašu.


Riječka kriza


– Treba biti pošten i prvo reći da je Rijeka igrala bez četiri standardna igrača i da su igrali ne baš punim gasom – započeo je Rendulić. – Sigurno da Rijeka ima kvalitetu i to poprilično veliku. Osim toga, i dosta širine, a posebno nakon dolaska Franka Andrijaševića. Jasno, trebat će mu malo vremena da uhvati konstantu. Mi smo pružili solidan otpor Rijeci, ne mogu biti nezadovoljan prikazanim, ali uz saznanje da Rijeka nije bila kompletna i stopostotna u angažmanu.




Rijeku je nakon poraza od Gorice i remija s Osijekom poljuljalo ispadanje iz Europe pa i neplanirani remi protiv Intera. Stanka je sigurno dobrodošla kako bi se lakše prevladala kriza?


– Vjerujem da im je ova stanka baš dobro došla da se malo konsolidiraju i podignu razinu fizičke spreme na višu razinu. Rijeka je po meni favorit u nedjelju! Prednost je na strani Rijeke. Zbog čega tako mislim? Rijeka ima kvalitetniju momčad, odnosno po kvaliteti drugu momčad u ligi nakon Dinama, koji je priča za sebe. Rijeka je odmah iza Dinama, osim toga igra na svojem travnjaku i vjerujem da će dobiti utakmicu.


Igrali ste u Hajduku, znate dobro kakvo je euforično ozračje u i oko kluba nakon niza pobjeda i prvoga mjesta na ljestvici?


– Opće je poznata stvar kako stvari stoje u Splitu: ako si prvi onda si Bog, ako si drugi onda ništa! Hajduk je prvi, ali Rijeka ima kvalitetu i bolji igrački kadar. Jasno, u nogometu je neke stvari teško predvidjeti, derbi je uvijek derbi i moguća su sva tri znaka. Međutim, ja dajem prednost kvalitetnijoj ekipi, a to je ona Rijekina.


Nismo favoriti protiv Orijenta 1919, iako smo stopostotni


U subotu vas na Krimeji očekuje »mali jadranski derbi« protiv Orijenta 1919, očekuje vas susret protiv bivšeg direktora (Mainko Koljanin) i suigrača (Fausto Budicin) iz trofejnih riječkih dana?


– Drago mi je da je Orijent nakon dugo godina ušao u Drugu HNL. Zaslužuju svoje mjesto u toj ligi i nadam se da će su tu zadržati. Po onome što sam vidio u posljednje dvije utakmice imaju kvalitetu. Zanimljiva su ekipa i ove im je godine vjerojatno cilj konsolidacija. Nama je želja ući u viši rang, dvaput smo ostali kratkih rukava, nadamo se trećoj sreći!


Dakle, ono što je Rijeka protiv Hajduka to je Šibenik protiv Orijenta – favorit?


– Ne bi rekao da smo favoriti jer prošla su tek tri kola, iako je činjenica da smo u dobrom ritmu i da smo osvojili devet bodova, ali treba uzeti u obzir ono što je Orijent pokazao. Izgubili su 3:0 u Bijelom Brdu, a do poluvremena su trebali voditi s tri gola razlike! Nesretno su izgubili i platili danak neiskustvu. Znamo da nas očekuje zahtjevna utakmica – rekao je Rendulić.


Trofejna generacija u trenerskim vodama


Zanimljivo je da je trofejna riječka momčad iz 2006. godine iznjedrila puno trenera: Žilić, Šarić, Budicin, Lerant, Tkalčević, Rendulić, Kerkez, Tadić, Knežević, Radman… U toj ekipi su u prvoj fazi prvenstva bili i Zekić, te Krpan.


– Očito smo bili pametna generacija! Drago mi je da je dosta igrača iz te ekipe završilo u trenerskim vodama. Pretpostavljam da je trenerima koji su nas vodili bilo lakše raditi s nama jer smo razumijeli što se očekuje od nas – rekao je Rendulić.