Rijeka vs. S. Belupo

KRAJ: Rijeka na krilima Antonija Mirka Čolaka upisala i treću pobjedu na otvaranju nove sezone

Portal Novilist.hr

Slavlje Riječana/N. PAVLETIĆ/Foto PIXSELL

Slavlje Riječana/N. PAVLETIĆ/Foto PIXSELL



RIJEKA Igor Bišćan očekivano na presici uoči Slaven Belupa nije otkrio sastav. Ali dojam je da neće niti puno eksperimentiranja. Onog istog što je donekle možda bilo nepotrebno Osječanima protiv Gorice.


– Koprivničancima je sigurno bilo teško otvoriti prvenstvo s te dvije jake utakmice. Sigurno će nastojati napraviti sve da sada uzmu nešto na Rujevici. Moramo biti maksimalno oprezni i spremni, na jednoj jako visokoj razini. Rotiranje i kalkuliranje? Neće toga baš biti, napravit ćemo ono što smatramo da je najbolje u ovom trenutku – jasan je trener Riječana.


Veliki upitnik posljednjih dana je bio pred stanjem kapetana Gorgona. Bišćan nije optimističan u njegov oporavak do četvrtka.




– Tek smo praktički izašli iz tih šest tjedana priprema i vjerujem da će i Pavičić dignuti formu. Gorgon? Napravio je sve pretrage, pokazalo se da je stanje relativno dobro i sad ćemo povećati opterećenja, pratit ćemo stanje nakon svakog pojedinog treninga. Spreman za Aberdeen? Iskreno – teško. Nije dosta dugo trenirao… – priznao je Bišćan.


Kvržić je igrač kojeg Bišćan najviše seli na startu prvenstva, od desnog do lijevog krila do desnog beka. I to ne zato što mu traži pravo mjesto ili što je loš već upravo suprotno. Na taj način pokušava otvoriti poziciju za nekog drugog, a Kvržić standarno dobro obavlja posao na bilo kojoj poziciji.


– Kvržić je i mene i sve druge uvjerio u kvalitete na desnom beku. Uvijek je poželjna opcija na tom mjestu, a sad sve ovisi, o protivniku, Europi… Treba to dobro procijeniti. Iglesias? U konkurenciji je. Odigrao je dobar dio pripremne utakmice s Hrvatskim dragovoljcem, svaki trening izgleda sve bolje i ovaj put moram reći da sam zadovoljan s njim. Ako još digne formu, a mislim da hoće, sigurno će nam dati određenu kvalitetu koja nam treba – tvrdi Bišćan.


»Bijele« narednih dana i tjedana čeka prilično zahtjevan ritam. Problema ima, ali puno manje nego zimus kad je roster bio prepolovljen.


– Nadajmo se da ćemo dobro tempirati formu. Po onom kako sada izgledamo, neka moja procjena je da ćemo još puno bolji biti za tri, četiri utakmice. No, nadam se da griješim, da će to biti puno brže. Vrijeme će pokazati, to je teško prognozirati. Sad ćemo u vrijeme Aberdeena igrati pet utakmica u dva tjedna. I to stvarno teških utakmica. To sam već naglasio igračima, puno više će ih dobiti šansu. Konkurencija? Osim Puljića, Mamića i Gorgona svi su na dispoziciji i mislim da ćemo izgurati ovo zahtjevno razdoblje. Imamo taman dvije slične momčadi. Ne može se reći da je to tako velika razlika i da bi ih mogli nazvati prva i druga momčad – zaključuje Bišćan.


Stigli su sastavi. Bišćan se odlučio na momčad u rasporedu 4-1-4-1 s Tomečakom na lijevom beku, a Kvržićem na desnoj strani. Španjolac Iglesias je prvi put na klupi za pričuve, a zanimljivo je da među pričuvama čak dva vratara David i Pandur.


90+2 minute: Kraj utakmice na Rujevici. Rijeka je upisala i treću uzastopnu pobjedu na otvaranu sezone.


82. minuta: Novi dobar prodor Acostyja nakon kojega se zatresao okvir gostujućeg gola.


GOL!!! Rijeka je u 73. minuti stigla do trećega pogotka. Čim je ušao Acosty je proigrao Čolaka, a ovaj drugom asistencijom pronašao Tomečaka koji je zabio pogodak u svojem stotom nastupu za Rijeku.


68. minuta: Bišćan je napravio prvu promjenu, izvukao je iz igre slabo primjetnog Pavičića i uveo Acostyja. Slaven je bolji nakon pogotka.


48. minuta: Gosti su mogli i poravnati, Puclin je tukao iskosa i poslao loptu zamalo kraj suprotne vratnice.


GOL!!! Tek što je ušao iskusni Ivan Krstanović, bivši napadač Rijeke, na asistenciju Ejupija smanjio je u 46. minuti na 2:1 i naplatio dobru igru svoje momčadi s kraja prvoga poluvremena pogotkom.


46. minuta: Počelo je drugo poluvrijeme na Rujevici.


45. minuta: Kraj prvoga poluvremena.


41. minuta: Prskalo brani udarac Parackog, ali odbija loptu samo da Ejupija koji je glavom s deset metara prebacio nebranjena vrata. Gosti su mogli u završnici poluvremena smanjiti zaostatak.


39. minuta: Gosti su mogli smanjiti na 2:1, ali je Prskalo sjajno obranio pokušaj Glavčića.


GOL!!! Stjepan Lončar je majstorski zabio u 29. minuti drugi riječki pogodak nakon majstorskog poteza i asistencije Čolaka.


GOL!!! Antonio Mirko Čolak prebacio je istrčalog Filipovića na dodavanje Kvržića i doveo Rijeku u vodstvo iz prve prigode u 24. minuti


4. minuta: Dobra prilika za goste koji prijete iz kontre. Prskalo je zaustavio udarac Ejupija iz okreta.


1. minuta: Počela je utakmica na Rujevici.


Rijeka – Slaven Belupo 3:1


Stadion Rujevica. Gledatelja: 4289. Sudac: Ante Čuljak (Zagreb). Strijelci: 1:0 Čolak (24′), 2:0 Lončar (29′), 2:1 Krstanović (46′), 3:1 Tomečak (73′). Žuti karton: Lepinjica, Punčec (Rijeka), Iharoš, Međimorec, Glavčić (Slaven Belupo).


RIJEKA:  Prskalo, Kvržić, Župarić, Punčec, Tomečak, Lepinjica, Murić (od 76′ Iglesias), Halilović, Pavičić (od 68′ Acosty), Lončar (od 88′ Capan), Čolak.


SLAVEN BELUPO: Filipović, Međimorec, Božić (od 26′ Nowak), Čanađija (od 46′ Krstanović), Ejupi, Glavčić, Delić, Paracki, Radivojević, Iharoš, Puclin (od 72′ Bogojević).


REZULTATI 3. KOLA


Petak:


Dinamo – Gorica 3-1


Subota:


Istra 1961 – Varaždin 3:1


Rijeka – Slaven B. 3:1


Nedjelja:


Hajduk – Lokomotiva (18 sati)


Osijek – Inter (20 sati)


LJESTVICA


1. Dinamo 3 3 0 0 9-1 9


2. Rijeka 3 3 0 0 6-2 9


3. Hajduk 2 2 0 0 5-0 6


4. Istra 1961 3 2 0 1 5-3 6 


5. Gorica 3 1 1 1 5-5 4


6. Osijek 2 1 0 1 3-3 3


7. Inter 2 0 1 1 1-3 1


8. Lokomotiva 2 0 0 2 0-4 0


9. Varaždin 3 0 0 3 2-8 0


10. Slaven Belupo 3 0 0 3 1-8 0