Priopćenje s Rujevice

HNK Rijeka najavila da će od HNS-a tražiti naknadu štete nastale tijekom finala Kupa, riječ je o iznosu od 100 tisuća eura

Portal Novi list

M. LEVAK

M. LEVAK

U svlačionici koju su koristili igrači HNK Hajduk aktivirana su dva protupožarna aparata 



RIJEKA HNK Rijeka se oglasila priopćenjem nakon finala Kupa između Hajduka i Šibenika odigranom na stadionu na Rujevici.


“Zbog mnogobrojnih upita naših navijača i interesa medija vezano za evidentirana oštećenja i materijalnu štetu na stadionu HNK Rijeka prilikom odigravanja utakmice finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa između HNK Hajduk i HNK Šibenik navodimo sljedeće:


Najveća zabilježena oštećenja i materijalna šteta evidentirana je na istočnoj tribini na kojoj su bili smješteni navijači Hajduka. U potpunosti je oštećen (polomljen) veći broj sjedalica od čega je dio sjedalica zapaljen i istopljen pomoću pirotehničkih sredstava i dijelova koreografije. Prilikom gorenja zapaljive smjese došlo je do oštećenja armirano betonske konstrukcije. Na više mjesta, neposredno uz istočnu tribinu, evidentirana su oštećenja travnjaka (1 m x 1 m) nastala uslijed aktiviranja pirotehničkih sredstava (tzv. topovski udar).




Evidentirano je i oštećenje murala kojim je oslikan stadionski ulaz na istočnu tribinu. Radi se o muralu koji je nazvan “Zajedno”, a glavni protagonisti istog su upravo štićenici Udruge za sindrom Down – Rijeka 21. Zbog bacanja pirotehničkih sredstava s istočne na sjevernu tribinu došlo je do oštećenja odnosno topljenja dijelova umjetne trave i zaštitne mreže na koju su pala pirotehnička sredstva. Po završetku utakmice, prilikom izlaska navijača s istočne tribine, uništen je pano koji prekriva zid tribine dimenzija 15 m x 8 m.


Na sjevernoj tribini, na kojoj su bili smješteni navijači Šibenika, evidentirano je  oštećenje manjeg broja sjedalica, te oštećenja sanitarnih čvorova.


Na južnoj i zapadnoj tribini oštećen je manji broj sjedalica, te su u svlačionici koju su koristili igrači HNK Hajduk aktivirana dva protupožarna aparata.


Nakon utakmice je izvršen očevid od strane djelatnika policije, a prema procjeni ukupna nastala materijalna šteta iznosi oko 100.000 eura. HNK Rijeka će podnijeti imovinsko pravni zahtjev zbog počinjenog kaznenog djela „Oštećenje tuđe stvari“ iz članka 235. Kaznenog zakona zbog materijalne štete koja je nastala prilikom uništenja imovine stadiona.


Ovim putem obavještavamo sve naše navijače i pretplatnike da su već u tijeku radovi na uklanjanju navedenih oštećenja, a zahtjev za nadoknadu nastale štete bit će proslijeđen organizatoru utakmice Hrvatskom nogometnom savezu”, stoji u priopćenju HNK Rijeka.