Prva HNL

H. DRAGOVOLJAC – RIJEKA 2:1 KRAJ! Riječani važne bodove u borbi za titulu izgubili kod ekipe koja je praktički već ispala iz lige

Portal Novi list

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL



RIJEKA  Nogometaše Rijeke od 15 sati u Kranjčevićevoj čeka na papiru najlakše gostovanje ove sezone. Hrvatski dragovoljac je posljednja momčad u ligi koja je ostvarila tek dvije pobjede ove sezone. Samo zahvaljujući obilatoj kadrovskoj pomoći s Rujevice (trener Dragan Tadić i devetorica igrača) Sigećani su nastavili natjecanje nakon zimske stanke i ispast će u pristojnim okolnostima u Drugu HNL. Sve to ne znači i da je pred igračima trenera Gorana Tomića lagan zadatak.


Dragovoljci na riječki pogon pokazali su nedavno u Šibeniku, pa i prethodno protiv Osijeka, da nisu ekipa koju treba podcijeniti. Osim toga, Bijeli su se i jesenas namučili u Kranjčevićevoj ulici, tek u drugom poluvremenu uspjeli su dostići dva gola zaostatka i osvojiti utješni bod.


Doduše, ovoga puta bi takav ishod predstavljao malu sportsku senzaciju. Rijeka se digla na planu igre u posljednjim susretima, slavila je na Poljudu, pa i izborila finale Kupa protiv Osijeka. Momčad Rijeke puca od samopouzdanja i pozitivne energije. Povrh svega toga nakon poljudskog remija Hajduka i Dinama jasno je da pobjeda nad posljednjom momčadi u ligi nosi barem privremeno (dok ne završi susret Osijeka i Gorice) skok na prvo mjesto. Trener Goran Tomić najavio je ozbiljan pristup i poneku promjenu u momčadi.




Objavljeni su sastavi. U momčadi Hrvatskog dragovoljca je samo jedna izmjena u odnosu na najavljenu momčad. Umjesto Bristrića počinje Perić. U početnom sastavu Dragana Tadića je šest igrača Rijeke, preostala trojica (Kukoč, Braut i Bristrić) su na klupi za pričuve. Goran Tomić ipak neće početi utakmicu s Bušnjom, Lepinjicom, Čestićem i Ampemom, odlučio se za Velkovskog, Krešića, Pavičića i Abassa. Na klupi je i kapetan Smolčić pa je moguć i susret na terenu dvoboj braće blizanaca – Ivana (Hrvatski dragovoljac) i Hrvoja (Rijeka).



90+8. minuta KRAJ! Katastrofalna Rijeka u Kranjčevićevoj izgubila je od fenjeraša koji u svojoj ekipi ima devetoricu igrača Rijeke.


90+5. minuta Kakva propuštena šansa. Vratar domaćih je jedva obranio loptu s crte, a onda je Drmić s nekoliko metara pucao malo pored gola.


84. minuta VAR je potvrdio kako je pogodak Frigana postignut iz zaleđa.


80. minuta Frigan je imao sjajnu šansu nakon što je prošao pored Labrovića, ali riječki vratar je dirao loptu, koja je pogodila vratnicu i završila u korneru.


75. minuta GOOOL! Golčina Ampema za povratak riječke nade.


65. minuta Mogao je Perić do hat-tricka, ali njegov udarac ide pored gola.


50. minuta GOL! Nevjerojatno, Riječani su primili još jedan gol, ponovo je strijelac bio Perić.


46. minuta Počelo je drugo poluvrijeme. Abass je izašao iz igre, a ušao je Ampem.


45. minuta Kraj prvoga dijela u kojem su Riječani primili pogodak i ostali bez Pavičića, koji se ozlijedio.


41. minuta Frigan je pobjegao Riječanima, htio je pucati pored Labrovića, ali vratar Rijeke je to uspio obraniti.


36. minuta Definitivno najbolja šansa Rijeke, Abass je tukao sa 16 metara, a vratar domaćina sjajno obranio udarac.


33. minuta Ozlijeđenog Pavičića zamijenit će Bušnja.


24. minuta GOL! Fenjeraš je bolje otvorio susret, a sada i pogodio. Karrica je imao puno prostora s lijeve strane otkud je ubacio prema Periću koji lagano poentira za 1:0.


22. minuta Imali su Riječani sada dvije sjajne šanse, ali obje su blokirali gosti. Pavičić je prvo proigrao Abassa koji je tukao, a potom je i Pavičić sam potegnuo, ali bez uspjeha.


18. minuta Murić je žestoko potegnuo iz slobodnjaka i pogodio u glavu Karricu.


13. minuta Žuti karton za Karricu nakon prekršaja na Selahiju.


10. minuta Murić je sada imao dvije prilike u jednoj minuti. Oba puta vratar Dragovoljca bio je spreman.


8. minuta Lopta Ivana Smolčića od bloka je otišla u korner.


6. minuta Nakon mirnih prvih pet minuta do prvog je udarca u okvir stigao domaćin. Bašić je pucao, ali bilo je to dosta bezopasno te je Labrović bez problema uhvatio loptu.


1.minuta Počela je utakmica.


H. DRAGOVOLJAC – RIJEKA 2:1


Stadion u Kranjčevićevoj. Sudac: Mario Zebec (Cestica). Strijelac: 1:0 Perić (24′), 2:0 Perić (50′), 2:1 Ampem (75′). Žuti karton: Karrica (H. dragovoljac).


H. DRAGOVOLJAC: Marić, Majstorović, I. Smolčić, Galešić, Vulikić, Jurišić, Perić, Hodža, Bašić, Karrica, Frigan.


RIJEKA: Labrović, Krešić, Velkovski, Pavičić, Vukčević, Selahi, Čerin, Murić, Vučkić, Abass, Drmić.



Standings provided by SofaScore LiveScore