Nova klupska sramota

Goran Tomić nije jedini trener nogometaša Rijeke čija momčad je primila pet komada od Dinama na Rujevici

Portal Novi list

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Simon Rožman vodio je momčad koja je u studenom 2019. godina doživjela povijesnu klupsku katastrofu (0:5), jedinu usporedivu s ovom prošlonedjeljnom



RIJEKA Kantrida je nekada bila neosvojiva za generacije i generacije nogometaša Dinama. Oni stariji navijači Rijeke sjetit će se da Dinamo gotovo puna tri desetljeća nije slavio na stadionu pod kultnim stijenama. Ti trendovi počeli su se mijenjati devedesetih godina kada su modri potaknuti državnim kapitalom poletjeli prema europskim visinama. No, čak ni u to vrijeme velikih razlika u ulaganjima i kvaliteti Dinamo/Croatia nisu lako dolazili do bodova u Rijeci. Uvijek su to bile utakmice pune visokih tenzija i emocija.


Znala je Rijeka “fasovati” porciju u Maksimiru, uostalom dvaput je u HNL-u primila po šest pogodaka. Jednom kada je aktualni izbornik Zlatko Dalić odveo momčad u posljednjem kolu na oproštaj Luke Modrića (6:1), drugi put kada je Robert Rubčić (6:0) svjesno izveo momčad u napadačkoj formaciji svjestan da će ga nova Uprava ionako brzo smijeniti.


Međutim, Rijeka sve do 2019. godine nije primila pet golova od Dinama na domaćem terenu. Simon Rožman vodio je momčad koja je u studenom 2019. godina doživjela povijesnu klupsku katastrofu (0:5), jedinu usporedivu s ovom prošlonedjeljnom. Malo tko je vjerojatno u tom trenutku vjerovao da će se tako nešto tako brzo ponoviti. A onda je 9. svibnja 2021. godine, na Armadin rođendan, ekipa Gorana Tomića ispisala još jednu sramotnu klupsku epizodi. Bijeli su poveli i inkasirala pet komada  uz čak tri autogola (1:5). Pet igrača nastupilo je obje rujevičke petice: Lončar, Lepinjica, Murić, Tomečak i Andrijašević.