Napoli vs. Rijeka

Franko Andrijašević mora navući Zlatanove kopačke i pomoći Rijeci da preživi u podnožju Vezuva

Mateo Sučić

Franko Andrijašević/Foto PIXSELL

Franko Andrijašević/Foto PIXSELL

Nitko ne očekuje od Franka da poput Zlatana s dva pogotka riješi utakmicu, već da u ovakvoj situaciji podmetne svoja leđa i kao mnogo puta dosad bude oslonac momčadiNAPULJ Jedna od mnogih stranica na društvenim mrežama koje svojim sadržajem praćenje europskih nogometnih liga pokušavaju učiniti još zanimljivijim, nakon utakmice Napolija i Milana objavila je fotomontažu na kojoj je prikazan Zlatan Ibrahimović kako odlazi iz Napulja noseći na svojim leđima stadion San Siro. Asocijacija je bila jasna, Ibrahimovićeva sjajna forma najzaslužnija je što se Milan nalazi na prvom mjestu Serie A, a neuništivi Šveđanin s 39 godina na San Paolu bio je istinski vođa svoje momčadi. Ne samo zbog zabijenih golova.


Nekoliko dana nakon Zlatana u svlačionicu stadiona u Napulju ući će nogometaši Rijeke predvođeni kapetanom Frankom Andrijaševićem, koji u novonastalim okolnostima kada je riječka momčad prorijeđena brojnim izostancima mora nastaviti tamo gdje je Ibrahimović stao. Naravno, nitko ne očekuje od Franka da poput Zlatana s dva pogotka riješi utakmicu, već da u ovakvoj situaciji podmetne svoja leđa i kao mnogo puta dosad bude oslonac momčadi koja je jučer u Napulj ispraćena kao da odlazi na put bez nade. Da se to ne dogodi, Franko mora navući Zlatanove kopačke i svojim gardom, pojavom, na kraju i igračkim kvalitetama pomoći Rijeci da preživi u podnožju Vezuva.


Ugo Maranza, ime koje će biti itekako cijenjeno u nogometnim krugovima, u najavi utakmice je istaknuo da Rijeka s Frankom i bez njega nije ista momčad, pa iako danas u Napulju nema Kulenovića i Menala kao glavnih izvora energije u ofenzivnom dijelu, odnosno Halilovića i Pavičića kao motore veznog reda, Rožman barem ima Franka, koji je već pokazao koliko znači mladoj momčadi. U ovoj utakmici trebat će joj više nego u bilo kojoj ranije jer Rijeka bez obzira na izostanak bilo kakvog rezultatskog imperativa želi pokazati dobar dojam. U pravu su oni koji kažu da se od toga u nogometu kratko živi, ali sa svim nedaćama koje su pogodile »bijele« bilo bi nerealno tražiti nešto više…