Prva HNL

FOTO: RIJEKA – H. DRAGOVOLJAC 1:0 KRAJ! Rijeka se oprostila od prvenstvene sezone minimalnom pobjedom

Portal Novi list

Foto M. LEVAK

Foto M. LEVAK



RIJEKA Nogometaši Rijeke u ranom poslijepodnevnom terminu dočekuju novog drugoligaša u posljednjoj prvenstvenoj utakmici, ujedno i oproštaju od Rujevice za ovu sezonu. Susret protiv momčadi, koju nose brojne riječke nade predvođene trenerom Draganom Tadićem, trebao bi poslužiti kao dobra prilika da se Bijeli nabiju dozom samopouzdanja uoči krune sezone i skorašnjeg susreta finala Kupa na Poljudu protiv Hajduka.


Osim toga ne treba smetnuti s uma da su upravo Sigećani nanijeli težak poraz Riječanima i praktički ih izbacili iz utrke za naslovom pa igračima Rijeke ne trebalo nedostajati motiva unatoč tome što je od ranije izvjesno da će prvenstveno zaključiti na četvrtoj poziciji uz pozamašan bodovni zaostatak za vodećim dvojcem.


Čekamo službene sastave.




Stigli su sastavi. Goran Tomić počinje utakmicu, u odnosu na najavljeni sastav, s Bušnjom, Vukom i Velkovskim. Nema Čestića, Pavičića i Solana, koji su na klupi za pričuve. Dragan Tadić na Rujevicu je stigao tek sa 17 igrača, tri mjesta u zapisniku za pričuve ostala su prazna. Umjesto prvog vratara Šubarića počinje Marić. Od riječkih igrača počinju Smolčić, Galešić, Hodža, Braut, Jurišić, Frigan i Karrica, dok je Kukoč na klupi.


Foto galerija: Prva HNL: Rijeka - H. dragovoljac Foto: Mateo Levak



90+2. minuta KRAJ! Rijeka se prvenstvenom sezonom oprostila pobjedom. U samoj završnici Dragovoljac je imao čisti zicer, ali su se domaći spasili.


80. minuta Rijeka traži pogodak kako bi mirno mogla završiti susret. U zadnjih pet minuta Lepinjica je snažno tukao, ali je njegov udarac obranio vratar gostiju, jednako kao i udarac Čerina pet minuta kasnije.


55. minuta “Važ je naš – Forza Fiume” osvanulo je na istočnoj tribini. Navijači se već polako pripremaju za finale Kupa na Poljudu.


46. minuta Krenuo je drugi dio. Čerin je ušao umjesto Velkovskog.


45. minuta Kraj prvog dijela.


41. minuta Nesporazum u riječkim redovima, Vuk je odigrao povratnu za Velkovskog koji, umjesto da je odmah pucao, je htio dodati Muriću. Nije primijetio da je Murić bio daleko od pozicije do koje je išla lopta te je propao pokušaj.


32. minuta Udarac Murića iz slobodnjaka išao je u živi zid, ali se lopta odbila do Murića koji ponovo tuče, ovoga puta lopta ide pored gola.


27. minuta Stopostotna šansa Selahija, ostao je sam na pet metara i gađao je glavom, ali lopta je otišla pored vratnice.


24. minuta Rijeka je imala korner nakon što je Selahi planirao dodati Vuku, a Ivan Smolčić izbio loptu. Nakon kornera nije bilo opasnosti po gostujuća vrata.


20. minuta Frigan je morao izaći iz igre zbog ozljede, ušao je Kukoč.


2. minuta GOOOL! Rijeka je rano povela, Velkovski je proigrao Obregona, koji je pobjegao gostujućoj obrani i s desne strane pogodio suprotni kut mreže.


1.minuta Počela je utakmica.


RIJEKA – H. DRAGOVOLJAC 1:0


Stadion HNK Rijeka. Sudac: Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina). Strijelci: 1:0 Obregon (2′). Žuti karton: Smolčić (Rijeka).


RIJEKA: Labrović, Velkovski (od 46′ Čerin), Krešić, H. Smolčić, Selahi (od 60′ Pavičić), Lepinjica, Murić, Vuk (od 60′ Abass), Bušnja (od 87′ Stanić), Ampem, Obregon (od 76′ Solano).


H. DRAGOVOLJAC: Marić, Vulikić,  Galešić, I. Smolčić, Veljača (od 46′ Kuliš), Brtan, Hodža, Jurišić, Braut, Frigan (od 20′ Kukoč), Karrica (od 73′ Cvetković).



Standings provided by SofaScore LiveScore