Rabuzinovo sunce

FINALE KUPA Drmić u prvih 11: “Livaja je sjajan, ali imamo ideje kako ga zaustaviti”

Portal Novilist.hr

Hrvoje Smolčić i Goran Tomić/Foto PIXSELL

Hrvoje Smolčić i Goran Tomić/Foto PIXSELL

Ovo su utakmice koje odlučuju detalji. Treba i sportske sreće. Čeka nas vjerojatno uzbudljiva utakmica. Pokazali smo da igramo za gol više. Nadamo se da ćemo na kraju slaviti - kaže trener RijekeSPLIT Uoči finala kupa s Hajdukom (četvrtak 19 sati), na press konferenciji na Poljudu su se pojavili trener Rijeke Goran Tomić i kapetan Hrvoje Smolčić.


– Prvo bih kadetima Rijeke čestitao osvajanje kupa. Čeka nas praznik nogometa. Nadam se da će sve proteći u najboljem redu. Neka pobijedi bolji. Apeliram svima da sve protekne u najboljem redu – rekao je trener Rijeke Goran Tomić, a potom dodao:


– Razmišljam na način da pripremim momčad kao kada smo pobijedili na Poljudu 3:1. Podsjećam vas, jedini smo ove sezone dobili dva puta na Poljudu. Nema tu previše iznenađenja. Ovo su utakmice koje odlučuju detalji. Treba i sportske sreće. Čeka nas vjerojatno uzbudljiva utakmica. Pokazali smo da igramo za gol više. Nadamo se da ćemo na kraju slaviti. Livaja? Čestitke Marku na sjajnoj sezoni. Hajduk je uz kvalitetnog trenera odlična momčad, dosta su uložili.
Prema kladionicama je Hajduk favorit. Kako gledate na to?


– Kada gledamo općenito cijelu sezonu Rijeka je stavljena u drugi kontekst. Tako svi gledaju i na ovu utakmicu. Mišljenja sam da je ovo utakmica 50/50. Bit će pun stadion što nosi određeni pritisak.


Hoće li Drmić krenuti od prve minute?


– Kreće. Nije igrao dvije utakmice, ali igrao je u prijateljskom susretu s Ukrajinom.


U svoje suigrače vjeruje i kapetan Hrvoje Smolčić.


– Nemamo se čega bojati. Znamo svoje kvalitete, isto tako i Hajdukove. Čeka nas fantastična utakmica – rekao je Smolčić, a potom dodao:


– Nismo se previše obazirali na jednog igrača. Hajduk je kvalitetna ekipa s puno dobrih pojedinaca. Imamo ideje kako zaustaviti Marka. Igramo kolektivno, vjerujem da ćemo ih zaustaviti, pa tako i njega. Vjerujem da će biti sve korektno na terenu i na tribinama i da neće biti sudačkih repova.