Fausto Budicin

Pomoćni trener Rijeke nakon Radničkog: “Raduje da kompletna momčad igra aktivnu obranu”

Denis Frančišković

Fausto Budicin/Foto M. LEVAK

Fausto Budicin/Foto M. LEVAK

Svi pokušavaju pridonijeti igri kad nemamo loptu - kaže Budicin



 RIJEKA Fausto Budicin, trener Bijelih i prvi pomoćnik Dragana Tadića, zadovoljan je kad se podvuče crta drugog pripremnog ogleda u kojem su Riječani minimalno svladali Radnički iz Kragujevca golom Harisa Vučkića.


– Bila je to utakmica protiv protivnika koji voli diktirati ritam, imati posjed, a i dobro je pozicioniran na svim mjestima. U uvodu utakmice imali smo malo problema jer nam je protivnik bio nepoznanica, nismo ga posebno skautirali – kaže Budicin. – Trebalo nam je malo vremena da pronađemo rješenja za njihovu fazu napada. Imali smo problema u visokom pritisku jer su oni dolazili s viškom igrača. U drugom dijelu prvoga poluvremena digli smo veći broj igrača na njihovu polovicu, što je i rezultiralo pogotkom pred kraj prvoga poluvremena.


Budicin je nešto zadovoljniji izdanjem u drugom poluvremenu.




– U drugom dijelu ušli su mlađi igrači, promijenili smo raspored, malo ofenzivniji na papiru u odnosu na prvo poluvrijeme. Bili smo dovoljno agresivni i stvarali smo višak. Nismo im dali da se razigraju i oduzeli smo im dosta lopti u začetku njihovih akcija. Mogli smo zabiti još koji gol, ali kao da nam je nedostajalo malo svježine u situacijama kad je trebalo donijeti kvalitetniju odluku.


Riječani su posljednjih 20-ak minuta igrali bez isključenog Lepinjice koji je zamijenio Galešića pa zaradio dva žuta kartona.


– Praktički u tom dijelu nismo dozvolili protivniku neke opasnije prilike, osim nekih ubačaja s poludistance. Raduje ta pozitivna energija svih igrača u prvom i drugom poluvremenu, svi su maksimalno motivirani. Zadovoljan sam, naučili smo kako se moramo prilagođavati protivniku, bilo je puno pozitivnih stvari, ali bilo je i pogrešaka na čijem ćemo ispravljanju raditi. Dvije utakmice bez primljenoga gola? Raduje da kompletna momčad igra aktivnu obranu, odnosno da svi pokušavaju pridonijeti igri kad nemamo loptu – zaključio je Budicin.