Preporuke HZJZ-a

Evo kako će izgledati rujevičke tribine u utorak: distanca od metar i pol je obavezna, a maske poželjne

Portal Novi list

Preporučuje se da osobe u gledateljstvu sjede tako da nisu smještene jedna iza druge već da u svakom sljedećem redu osoba sjedi za dva mjesta pomaknuta udesno u odnosu na osobu u prethodnom redu



RIJEKA Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je “Preporuke za održavanje sportskih natjecanja na otvorenom uz prisustvo gledateljstva” što će se primjenjivati od ponedjeljka. Dan kasnije nogometaši Rijeke će na Rujevici ugostiti Lokomotivu, a ako se u klubu budu pridržavali ovih preporuka onda će tribine riječkog stadiona izgledati otprilike ovako:


Evidencija


Za svako natjecanje uspostavit će se sustav vođenja evidencije prisutnih osoba u gledateljstvu radi lakšeg naknadnog epidemiološkog praćenja kontakata u slučaju pojave zaraze virusom SARS-CoV-2. Uz mjesto i datum održavanja natjecanja u evidenciju se unose ime, prezime, telefonski broj osobe.


Preporučuje se da maksimalan broj osoba u gledateljstvu ne prelazi 1/3 kapaciteta na tribinama


Raspored sjedenja i maksimalan broj gledatelja




Na tribinama predviđenim za gledateljstvo osobe smiju sjediti tako da su udaljene 1,5 metar jedna od druge odnosno preporučuje se da maksimalan broj osoba u gledateljstvu ne prelazi 1/3 kapaciteta na tribinama. Preporučuje se da osobe u gledateljstvu sjede tako da nisu smještene jedna iza druge već da u svakom sljedećem redu osoba sjedi za dva mjesta pomaknuta udesno u odnosu na osobu u prethodnom redu.


Dnevno mjerenje tjelesne temperature


Gledatelji trebaju na dan dolaska na utakmicu izmjeriti tjelesnu temperaturu. Ako je u jutarnjim satima viša od 37,2 °C, ako se osoba osjeća bolesno ili ima bilo koje znakove bolesti (to se odnosi na sve simptome i znakove bolesti, a ne samo na bolesti dišnih puteva), osoba se treba telefonski javiti nadležnom obiteljskom liječniku, koji će odlučiti o daljnjem postupanju.


Fizička udaljenost


Za vrijeme ulaska i izlaska iz športskog objekta, kao i tijekom boravka odnosno prolaska gledatelja kroz zatvorene prostore športskog objekta na kojem se održava natjecanje (hodnici, sanitarni čvor i sl.) preporučuje se držati razmak od 1,5 metra kao nužnu fizičku udaljenost.


Maske za lice


Gledateljima se preporučuje nošenje maski tijekom cijele utakmice.