krilo rijeke spremno za nove izazove

Denis Bušnja nakon prvog ostvarenog “hat-tricka” za Rijeku: “Jedva čekamo Jadranski derbi”

Denis Frančišković

Denis Bušnja/Foto: PIXSELL

Denis Bušnja/Foto: PIXSELL

Dobro ćemo se spremiti, a i ambijent će sigurno biti sjajan. Očekujem veliku podršku navijača jer nam to stvarno puno znači, vjetar su nam u leđa. Takvi derbiji su uvijek posebni, ali bit ćemo spremni - kaže Bušnja



RIJEKA Nogometaši Rijeke očekivano su, uz tek malo više problema u prvom poluvremenu, vizirali četvrtfinale Kupa Hrvatske i sudar s Dinamom. Kombinirana momčad Bijelih iznova je prezentirala svu svoju širinu, prigodu su dobili oni koji manje igraju i oporavljenici nakon ozljeda i sve je sjelo na svoje mjesto u nastavku utakmice.


Bila je to i pobjeda s potpisom Denisa Bušnje, krilnog napadača Riječana, koji je unatoč nerealiziranom jedanaestercu zabio tri gola, prvi put u profesionalnoj karijeri koja je tek na početku. Bili su to već pomalo karakteristični golovi u Bušnjinom stilu, s ruba šesnaesterca u malu mrežicu. Ne odveć snažni, ali precizni, neuhvatljivi udarci.


Riječani su dobili slobodnu nedjelju i ponedjeljak, u utorak ih čekaju dva treninga i priprema za Hajduk. Bušnja je slobodan dan iskoristio za teretanu. Vratio se nakon ozljede trbušnog zida i to prezentirao na najbolji mogući način.


Možemo s Modrima




– Bilo je malo teško na početku jer jednostavno nismo navikli na takav teren. Uvjeti baš nisu bili najbolji da razvijemo svoju igru. No, drugo poluvrijeme sve se otvorilo i pokazali smo našu kvalitetu – kaže Bušnja. – Sve je prošlo OK, stvarno smo bili lijepo primljeni. Samo za pohvalu. Tri gola? Prvo poluvrijeme imao sam nekoliko dobrih situacija, ali lopta nije slušala na takvom travnjaku. U drugom dijelu igrali smo na boljoj strani, bilo je lakše i eto stigla su ta tri gola.


Ždrijeb u Kupu nije bio previše naklonjen Rijeci, čeka je 1. prosinca teško gostovanje u Maksimiru. No, kako igrači i treneri vole reći, za podignuti trofej treba prije ili kasnije izbaciti i najbolje.


– O Dinamu ćemo kad dođe vrijeme za to. Mi isključivo razmišljamo samo o idućem protivniku. Tako je bilo i sada prije Oriolika, koliko god smo bili veliki favoriti. Ali ići ćemo jako, možemo se nositi i s Dinamom, što su pokazale i dvije ovosezonske utakmice.


Tjedan će potom očekivano biti fokusiran na pripreme za Jadranski derbi.


– Pa jedva čekamo utakmicu s Hajdukom. Dobro ćemo se spremiti, a i ambijent će sigurno biti sjajan. Očekujem veliku podršku navijača jer nam to stvarno puno znači, vjetar su nam u leđa. Takvi derbiji su uvijek posebni, ali bit ćemo spremni, u to nema nikakve sumnje.


Trenerove brige


Splićani su se bitno pojačali ovog prvenstva, ali još su daleko od prave igre. Bit će i zbog bodovnog zaostatka pod puno većim imperativom na Rujevici.


– Dobili su novog trenera i to uvijek nosi neki pozitivan šok, momčad drukčije reagira. Ne zamaramo se previše s tim, nama je najvažnije da zadržimo dosadašnja izdanja, način igre i pristup utakmicama. Imamo dobru kvalitetu i možemo napraviti puno ove sezone.


Utakmica s Hajdukom bit će zapravo uvertira u sve domaće utakmice koje Bijele očekuju do Božića. A doći će na Rujevicu još Osijek, Gorica, Hrvatski dragovoljac i Istra 1961.


– To nam ide u prilog, ali nema nikakvog opuštanja. U današnje vrijeme nije lako pobijediti niti jednog prvoligaša. Moramo biti maksimalno unutra, svakoj utakmici kvalitetno pristupati jer samo to nam može donijeti završni uspjeh. Naravno, pokazali smo s dosadašnjim rezultatima da kandidiramo za najviše pozicije.


Konkurencija u redovima Bijelih zaoštrena je do te mjere da nitko više ne može računati na mjesto u prvih jedanaest.


– Kadar je stvarno jako širok i u »zamjenama« imamo potrebnu kvalitetu. Naravno da se teško izboriti za mjesto, ali i trener dan pred utakmicu sigurno ima velike brige koga staviti u startnu postavu. Šef odlučuje i tu nema nikakve ljutnje. Svi čekamo priliku, a kad se dobije, ona se mora maksimalno iskoristiti – zaključuje Bušnja.