Uobičajeni folklor

Delegat utakmice Rijeke i Dinama zabilježio obostrano neprimjereno navijanje koje neće ostati nekažnjeno

Portal Novi list

BBB na Rujevici nisu štedjeli Zdravka Mamića/Foto PIXSELL

BBB na Rujevici nisu štedjeli Zdravka Mamića/Foto PIXSELL

Pili smo pelina, pušili smo trave najviše volimo Mamića bez glave, poručili su navijači Dinama s juga u 69. minuti utakmice



RIJEKA Delegat Ivan Jurina iz Zaboka u svojem izvještaju s utakmice Rijeke i Dinama na Rujevici zabilježio je niz uobičajenih navijačkih pjesama koje se u HNS-ovim disciplinskim pravilnicima svode pod termin o “neprimjerenom navijanju” i obično kažnjavaju. Evo što se sve moglo čuti s rujevičkih tribina, delegatski izvještaj prenosimo u integralnom obliku:


“Ponašanje gledatelja većim dijelom fer i korektno osim dijela gostujuće navijačke skupine BBB (135 pripadnika), smještenih na Južnoj tribini koji su skandirali :u 25 i 74 min.“ Riječke pičke“, od 26 do 28 min. „Šugava Rijeko, smrdljivi grade, pobit ću pola tvoje Armade, šugava Rijeko puna si srba , ne brini Rijeko, ima još vrba“ , U 37 i 69 min. „Mamiću Cigane odlazi iz svetinje „ te također u 69 min. „Pili smo pelina, pušili smo trave najviše volimo Mamića bez glave“ i u 71 min. „Zdravko Mamić srbsko kopile“, dok su u 48 min. na istoj tribini zapalili jedno pirotehničko sredstvo koje je izazvalo dimno svjetnolsni efekat. Domaća navijačka skupina Armada (oko 2oo) , smještenih na sjevernoj tribini skandiraju u 25 min“Purgerske pičke“, dok je cijeli stadion u 29, do 32 i u 90 min. skandirao „Baš je dobro jebati te opet, staviti kitu u tvoju ritu, kao nekad popuši mi nežno, za dobra stara vremena“ , te u 55 min. „ HNS pederi nogomet ste sjebali”, zapisao je Jurina.