Daniel Šarić

Bivši trofejni kapetan bijelih uvjerava: “Rijeka je blagi favorit na Poljudu!”

Mateo Sučić

Stjepan Lončar slavi pogodak u San Sebastianu/Foto REUTERS

Stjepan Lončar slavi pogodak u San Sebastianu/Foto REUTERS

Hajduk je imao više vremena za pripremu ove utakmice. Rijeka je imala jako tešku utakmicu i dugo putovanje, ali je favorit jer se igra bez publike - kaže Šarić



RIJEKA Daniela Šarića, kroničara i analitičara domaćih nogometnih zbivanja, trenera te nekadašnjeg igrača Rijeke i reprezentativca koji je dio karijere proveo u španjolskom Sporting Gijonu, »bijeli« su ugodno iznenadili u San Sebastianu. Rijeka je po Šariću pokazala pravi gard momčadi, koja unatoč slabijoj kvaliteti i rosteru, na druge načine to može nadoknaditi i iznenaditi suparnike poput Real Sociedada, vodeće momčadi La Lige.


– Rijeka je i ranije dobro igrala u skupini koja je bila dosta teška, jednim dijelom i na razini Lige prvaka. Ovaj put sve im dijelom vratilo i kroz rezultat, odigrali su odlično protiv vrhunskog protivnika – tvrdi Daniel Šarić. – Dečki su odigrali hrabro i nikad nije lako zabiti dva gola u San Sebastianu. Klub je izgubio ranije šansu da ide dalje, ali igrači su vidjeli da se mogu nositi i s jakim protivnicima. Taj bod je strašno bitan za samopouzdanje.


Daniel Šarić/Foto PIXSELL

Daniel Šarić/H. JELAVIĆ/PIXSELL


Što se Šariću svidjelo protiv Reala, ali i općenito u igri Rijeke na eurosceni?




– Sviđa mi se što je momčad kompaktna. Dobro izlazi u fazi obrane i u tranziciji, a protiv Reala bili su fizički na razini svih 90 minuta, za razliku od ranijih utakmica kad su znali malo padati. Nije to lako s obzirom na situaciju s koronom, a Rijeka i nema baš veliki prostor za velike kombinacije. Fizički je momčad izgledala jako dobro, nakon izjednačenja opet su uspjeli zabiti – kaže Daniel.


Nevistić


Po njemu, generalna ocjena uoči posljednjeg ogleda s Nizozemcima na Rujevici jako je dobra.


– Osim utakmice s Alkaarom, sve je bilo na zadovoljavajućoj razini. Ipak su to momčadi iz vrha talijanske i španjolske lige i po meni je Rijeka odigrala iznenađujuće dobro. Ponekad treba i malo sreće i puno koncentracije za nešto više. Na sreću, Rijeku je sada ipak nagradila sva ta dobra igra kroz grupnu fazu – smatra Šarić.


Posljednje utakmice profilirale su nekoliko igrača, ali ponajviše vratara Nevistića.


– Tako je to u nogometu. Sada je korona premetila neke stvari i priliku su dobili drugi igrači. Nevistić odlično brani, potentan je vratar koji će napraviti ozbiljnu karijeru, a kad je u pitanju primjerice Murić, znamo o kakvom je igraču riječ. Po meni to nije ništa neočekivano. Kad se dobije više šansi i malo više igra, i forma se diže. To su sve dobri igrači i za očekivati je da odigraju na dobroj razini – dodaje Šarić.


Lijep dan


Rijeku u zgusnutom ritmu već sutra čeka Jadranski derbi na Poljudu. Dojam je da su »bijeli« u boljem natjecateljskom tonusu…


– U nogometu je nezahvalno prognozirati. Rijeka se diže, Hajduk je opet u turbulentnoj situaciji kroz cijelu sezonu. Puno toga se na Poljudu promijenilo, a sad se momčad malo stabilizirala s dvije pobjede. Očekujem kvalitetnu utakmicu dviju momčadi koje pretendiraju za vrh, a Rijeka je po meni u maloj prednosti glede kvalitete i igre u ovom trenutku. Iako je Hajduk imao puno više vremena za pripremiti se za ovu utakmicu. Rijeka je pak imala jako tešku utakmicu i dugo putovanje, vidjet ćemo hoće li to ostaviti traga. Rijeka je i favorit jer se igra bez publike, a znamo što ona znači Hajduku – analizira bivši igrač Rijeke. Ali i Dinama u kojem je odigrao preko sto utakmica i koji je još više zabljesnuo osiguravši proljeće u Europi.


– Bio je to lijep dan za hrvatski nogomet. Dinamo je dobio baš nekako lagano, odigrao odličnu utakmicu, pet kola nije dobio gol i napravio dobar rezultat u skupini za koju moramo priznati da je ipak lakša od Rijekine. Lijepo je vidjeti sve te rezultate, skupljanje bodova i koeficijenata – zaključuje Šarić.