EURO 2021.

Nizozemska u dosad najljepšoj utakmici turnira uspjela preživjeti nalet Ukrajine i uzeti važnu pobjedu

Hina

Denzel Dumfries slavi sa suigračima/Foto: REUTERS

Denzel Dumfries slavi sa suigračima/Foto: REUTERS

U "ljepotici" dosadašnjeg dijela EURO-a, susretu prvog kola C skupine Nizozemska je u Amsterdamu pobijedila Ukrajinu sa 3-2 ostvarivši prvu pobjedu na europskim prvenstvima nakon 2008.AMSTERDAM Nogometna reprezentacija Nizozemske u susretu je 1. kola skupine C na EURO-u u Amsterdamu svladala Ukrajinu sa 3-2 (0-0).


Nizozemska je povela 2-0 golovima Wijnalduma (52) i Weghorsta (59), Ukrajina se vratila preko Jarmolenka (75) i Jaremčuka (79), samo da bi Dumfries (85) ipak osigurao tri boda “narančastima”.


Svoju bolju igru Nizozemska je okrunila pogocima početkom drugog poluvremna, a kod oba je svoje “prste” imao desni bočni Dumfries. On je u 52. minuti poslao prizemnu loptu u kazneni prostor gostiju, vratar Buščan nije ju uspio ukrotiti, a na odbijanac je natrčao Wijnaldum te zatresao mrežu. Sedam minuta potom Dumfries se izborio za loptu u kaznenom prostoru Ukrajine, prevario Mikolenka i poslužio Weghorsta kojemu nije bilo teško povisiti vodstvo Nizozemske.
Imala je Nizozemska utakmicu pod kontrolom sve do 75. minute, a tada je zablistao Jarmolenko, on je odigrao dupli pas s Jaremčukom i zatim opalio sa 20-ak metara, a lopta je završila u samom gornjem desnom kutu nemoćnog vetarana Stekelenburga. Samo četiri minute potom Ukrajina je izjednačila, Malinovski je izveo slobodni udarac s lijeve strane, zrakom se vinuo Jaremčuk i odličnim trzajem glavom još jednom ostavio Stekelenburga potpuno nemoćnim.


Dumfries je izrastao u apsolutnog junaka utakmice u 85. minuti kada je glavom sa šest metara pogodio suparnički gol nakon preciznog ubačaja Akea.


U prvoj utakmici ove skupine ranije u nedjelju Austrija je u Bukureštu svladala Sjevernu Makedoniju sa 3-1 (1-1) pa na ljestvici Austrija i Nizozemska imaju po tri boda, a Ukrajina i Sjeverna Makedonija su bez bodova.


U 2. kolu 17. lipnja igrat će Nizozemska – Austrija i Ukrajina – Sjeverna Makedonija.