Prva liga

Nika Pleše pogodila remi protiv Osijeka, ali Zamećanke su još uvijek u zoni ispadanja

Igor Duvnjak

Nikolina Pleša/Foto V. KARUZA

Nikolina Pleša/Foto V. KARUZA

Bio je to hičkokovski rasplet priče u kojoj su gošće uglavnom vodile, imale su 24:21 četiri i pol minute do kraja



RIJEKA Utakmica 19. kola Prve lige rukometašica Zamet – Osijek 23:23 (13:16). Dvorana na Zametu. Gledatelja 300. Suci Hrvoje Čačić, Frano Josić (Zagreb). Delegat Dragutin Modesto (Kanfanar).


ZAMET: Mraković, Troskot, Plahinek 2, Nika Budić, Mršić, Nekić 1, Tabar 3 (3), Pleša 5, Pleše 10, Leverić, Visković 3, Kovačević, Grozdanić, Šutović, Jana Budić, Strukar.


OSIJEK: Borac, Josipović, Hren 4, Lacković 6, Jerčinović 6 (3), Šoš, Gardaš, Jozanović 1, Ledenčan, Jelečević, Zagorščak 3, Malovan, Strusa, Frančić 2, Grgić 1, Vrdoljak 1.




Isključenja: Zamet 8, Osijek 4 minute. Sedmerci: Zamet 4 (3), Osijek 3 (3).


Nika Pleše je u dramatičnom finišu, u posljednjim sekundama ovog rukometnog rata živaca, dobila iznenadno loptu na krilu i zakucala je u mrežu Osijeka svojim jubilarnim, desetim golom, donijevši bod Zametu. Bio je to hičkokovski rasplet priče u kojoj su gošće uglavnom vodile, imale su 24:21 četiri i pol minute do kraja, kada su domaće brzom serijom 3:0, uz dva gola Pleše i jednim pogotkom Maje Visković, ipak uzele bod, nedostatan da bi skočile iznad zone ispadanja.


Nikolina Pleša je munjevito počela susret s tri gola u prve dvije i pol minute. Početni zamah nije odvojio Zamećanke, u nervoznoj igri, uz promašaje i tehničke greške ekipe su plovile na valovima izjednačenja sve dok Lacković nije donijela gošćama prednost 8:4 sredinom poluvremena, a sve je zasoljeno sa sedam tehničkih grešaka Riječanki. Reagirale su zbijanjem redova u zoni, u napadu je u 23. minuti Nikolina Pleša izjednačila, 10:10, ali na odmoru gošće ipak vode 16:13.


Osijek je dugo čuvao vodstvo, imao gol-dva prednosti, ali dugi lov Riječanki je ipak dao plod, Pleše je u 48. minuti izjednačila (20:20). Ekipe su izjednačene utrčale i u posljednih desetak minuta nervoza je dosezala kulminaciju. Najava mogućeg raspleta javila se nepunih šest minuta do kraja, kada je Jerčinović odvojila Osijek na 23:21, ali je ova, kao i kasnija prednost gošći bila samo “duda varalica”.