HT PREMIJER LIGA

Nezaustavljivi Robertson bez promašaja iz igre nosio Škrljevo do važne pobjede nad Osijekom

Luka Medak

Za goste je nezaustavljiv bio Arkim Robertson, koji je završio susret s 25 poena, bez ijednog promašaja iz igre (11-11), čemu je dodao 11 skokova ostvario i "double-double" učinak.



RIJEKA Utakmica 31. kola HT Premijer lige košarkaša: Adria Oil Škrljevo – Vrijednosnice Osijek 92:77 (32:25, 24:13, 15:17, 19:22). Sportska dvorana Mavrinci. Bez gledatelja. Suci: Radojković, Terlevć, Stanković. Opunomoćenik: Sirotić.


ADRIA OIL ŠKRLJEVO: Jelenković 4 (2-2), Gunjina 12, Barnjak 13 (5-6), Robertson 25 (3-6), Vrgoč 9 (3-4), Arslanagić 2, Pilepić 12, Vucić, Boban 15, Rajčić, Bjelanović, Cvitković.
VRIJEDNOSNICE OSIJEK: Lisica 9, Kujundžić 19 (5-5), Porobić 10 (1-3), Lakić 2, Paić 12 (1-2), Maskaljević, Filipović 2 (2-2), Špehar, Ćosić, Topolović 23 (4-6).


Košarkaši Adria Oil Škrljeva potvrdili su ulogu favorita i na domaćem terenu uvjerljivo svladali Vrijednosnice Osijek. Za goste je nezaustavljiv bio Arkim Robertson, koji je završio susret s 25 poena, bez ijednog promašaja iz igre (11-11), čemu je dodao 11 skokova ostvario i “double-double” učinak. Škrljevčani su se veći dio utakmice “hranili” na nesmotrenosti Osijeka te postigli čak 26 poena od njihovih grešaka, dok su od svojih grešaka primili samo njih devet.




Utakmica je krenula dosta izjednačeno i gosti prvih osam minuta nisu dopustili Škrljevčanima da se odvoje na više od četiri poena prednosti. Dvije minute prije kraja četvrtine preko Barnjaka i Robertsona te tricom Bobana domaći su uspjeli otići na sedam poena viška te nastaviti povećavati prednost i u sljedećem periodu. Već nakon prve tri minute druge četvrtine Škrljevo je imalo prednost od čak 13 poena, a na točno toliko su ograničili Osječane u cijeloj dionici te dočekali poluvrijeme s velikih 20 poena prednosti. Domaći su držali tu prednost veći dio drugog dijela, no sredinom zadnje četvrtine su se opustili i dozvolili Osijeku da smanji na 12 poena zaostatka, ali nakon minute odmora trenera Rajkovića uspješno su priveli susret kraju.


Ovo je bila važna pobjeda Škrljeva jer su njome matematički osigurali šesto mjesto i doigravanje, ali i ostali u utrci za peto mjesto i okršaj s četvrtoplasiranom Goricom. U ovom susretu konačno su se nakon ozljeda vratili Pilepić i Arslanagić, no trener Rajković ih je poštedio velike minutaže.